Terápiás javaslatok

A homeopátiás kezelés egyénre szabott, ezért az oldalainkon feltüntetett terápiák csak tájékoztató jellegűek.

Az itt olvasható terápiás javaslatok nem helyettesítik az orvossal történő konzultációt. Az öndiagnózisnak és öngyógyításnak komoly korlátai vannak, ezért kérjük, hogy panaszaival forduljon homeopátiás orvoshoz!

2017, június 7

A pénz van, akit boldogít, és van, akit nem. De vajon mit okozhat a pénztelenség, szélesebb értelemben az anyagi problémák?

2016, december 23

Karácsonykor az ünnepi vacsorák, ebédek sorában bizony gyakran feladjuk azokat az egészséges táplálkozásra vonatkozó elveket, amelyeket általában az év többi napján követünk. Ilyenkor még a legmakacsabbak is leállnak egy időre a fogyókúrával – és ez tulajdonképpen nem is elítélendő.

2016, december 19

A hideg, nedves időjárás beálltával elkezdődnek a hurutos, náthás betegségek és azok szövődményei. A kórokozók legtöbbször vírusok, ritkábban baktériumok, amelyek cseppfertőzéssel terjedve kisebb, nagyobb közösségekben pillanatok alatt végigfutnak.

2016, december 18

Az angyalvárás izgalmaira bevált szer a Coffea, amikor az örömteli várakozástól nem tud aludni gyermekünk és felpörögve várja a nagy napot.

2015, november 12

Mindenkiért kiket nem láttunk már régen, / Akik velünk együtt ünnepelnek az égben, / Kiknek őrizgetjük szellemét, / Mindenkiért egy-egy gyertya égjen - Demjén Ferenc: Gyertyák

2015, október 13

A homeopátia kiváló lehetőség a náthás, hurutos betegségek megelőzésére! Nem kell tétlenül várni a vírusok támadását, ha van otthon homeopátiás házi patikánk és persze van egy kis alaptudásunk a jól bevált indikációkkal kapcsolatban.

2015, augusztus 21

Az új óvodába, iskolába való beszokás nehézségeinek átvészelése után sem mindenkinél süt ki a nap az égen. Nagyon sok gyermek szenved tartós szorongástól az iskolában. A hosszan tartó szorongás önértékelési zavarokhoz vezet, és nagyon gyakran testi betegségeket is okoz.

2015, augusztus 19

Szeptember elején egyre több szülő keres meg bennünket azzal a kérdéssel, hogyan lehetne megelőzni az óvodakezdés „lelki ártalmait” homeopátiás kezeléssel. Milyen szert adjanak, hogy a gyerek ne tiltakozzon, ne sírjon induláskor, elváláskor, jól érezze magát a közösségben, ne úgy induljon a nap... Tovább

2015, augusztus 8

2015. augusztus 10-n 23. alkalommal indul a Sziget Fesztivál. Első évben a látogatók száma 43 000 volt, tavaly már 415 000. Első évben a napijegy 300 Ft volt, ebben az évben már 18 000 Ft. Kezdetben a mentőállomásokról indítottak kocsit, ha valamilyen egészségkárosodás történt a rendezvényen, ma... Tovább

2015, július 11

Ne hagyjuk, hogy nyaralásunkat bármi is megzavarja! Vigyünk magunkkal homeopátiás úti patikát!

2014, május 27

A népesség egyre nagyobb részét érintő allergiás megbetegedéseknél is segítségünkre lehet a homeopátia. A megelőzés során az a cél, hogy az esetleges örökletes hajlam, és a külső hatások ellenére is elkerülhető legyen az allergia és a már kialakult tünetek is enyhíthetőek és kezelhetőek legyenek... Tovább

2014, január 17

Míg a várandósság időszaka a testi-lelki változásokról, várakozásról, lelki felkészülésről szól, a szülés után egy gyökeresen új életszakasz veszi kezdetét egy nő életében. Ha valamikor, most igazán sok lehetősége lesz tanulni, fejlődni, önmagát megismerni.

2014, január 16

A vénáknak két nagy csoportját különböztetjük meg, a felületi (bőr alatt futó) visszereket és az izmok között elhelyezkedő mélyvénás rendszert.

2013, október 24
Teljesen jól lévő, egészséges gyermeknél

Az oltóanyagból készült úgynevezett oltási nozóda beadása C30 –as potenciában: 

1 adag az oltás előtti napon 1 adag az oltás napján 1 adag az oltás utáni napon 1 adag=annyi golyó ahány éves a gyermek, maximum 5 golyó - öt éves kor felett is. 

... Tovább

2013, június 11

Ha ráismer magára az alábbi szerek egyikében, tegyen próbát, de ne feledje, hogy a személyre szabott, az Ön testi-lelki habitusának megfelelő szert homeopátiával gyógyító orvos segítségével könnyebb kiválasztani.

2013, június 11

Aconitum: a sérülés utáni ijedtségre vagy annak következtében kialakuló szinte sokkos állapotra elsőként adandó szer.

2013, június 11

Aconitum: a sérülés utáni ijedtségre vagy annak következtében kialakuló szinte sokkos állapotra elsőként adandó szer.

2013, június 11

A “simile elv” vagy más néven “hasonlósági szabály” alkalmazása a gyógyításban nem újkeletû dolog. Bár bevezetése Dr. Samuel Hahnemann német orvos nevéhez fűződik, maga Hahnemann is elismerte, hogy az “ötlet” nem tõle származik. Már a Védák könyvében is említenek egy olyan gyógymódot, amely a “... Tovább

2013, június 11

A leggyakrabban javasolt tüneti szerek jellegzetességei

2013, június 11

Apis mellifica (mézelő méh) - Akkor adjuk, ha a gyulladt bőr inkább rózsaszínű, mint élénkpiros. Nagy, duzzadt foltokként jelenik meg a kiütés. A vizenyő akár az egész testen jelentkezhet. A páciens, szúró, égő fájdalomról panaszkodik, melyet hűvös borogatás enyhít.

2013, június 11

Apis (mézelő méh): hirtelen fellépő, hasogató fejfájás. A páciens úgy érzi, hogy dagad a feje. Már a haj érintése is fájdalmat okoz. A szem duzzadt, ödémás, a kötőhártya belövellt, mindezt szúró, nyilalló fájdalmak kísérik. Az arc is piros, duzzadt. A páciens nem szomjas. Állapota javul hideg... Tovább

2013, június 10

Sajnos egyre több viselkedési és magatartás zavarral küzdő gyermekkel találkozunk. Az okok bennünk és körülöttünk egyaránt keresendők.

2013, június 10

Aconitum: hideg szél hatása után éjfél körül hirtelen kezdődő száraz, esetenként kruppos köhögés. A gyerek izgatott nyugtalan, a bőre száraz.

2013, június 7

A Gelsemium gyerek rosszul teljesít az iskolában. A feleléstől, illetve a megmérettetéstől való szorongás szinte megbénítja a testét és az elméjét. Általános gyengeség, már-már a bénulásig fokozódó gyengeség jellemzi.

2013, június 4

Az alábbi felsorolás a gyakrabban használt szereket tartalmazza – a teljesség igénye nélkül – egy-egy fejezetcím alatt abc sorrendben.

2013, június 1

A helyes homeopátiás gyógyszer megtalálásához meg kell vizsgálni a beteget. Meg kell figyelni a torokképletek színét, duzzadtságát, szimmetriáját, hogy lepedékesek, esetleg tüszősek-e, a nyelv bevont-e, vagy éppen élénkpirosan domborodnak az ízlelőbimbók (málnanyelv)? Tapintsuk meg mindig a... Tovább

2013, június 1

A gyógyszertárakban ma már találunk néhány úgynevezett komplex homeopátiás szert, melyek torokgyulladás gyógyítására ajánlottak.

2013, május 16

A LYCOPODIUM-gyerek szorongásainak hátterében kisebbségi érzés lelhető fel.

2013, május 8

A homeopátia személyre szabott gyógymód. A kialakult betegségtünetek alapján választjuk ki a megfelelő homeopátiás szert.

2013, április 18

Mivel erősíthetjük az immunrendszerünket?

2013, március 8

Ha a beteg szorong előre az utazás miatt, akkor a lámpaláz szerei közül válasszunk számára segítséget.

2013, március 8

Hahnemann által a kínafa kéreggel elvégzett önkísérlet tekinthető az első homeopátiás gyógyszervizsgálatnak. Sorozatosan bevett kinin adagoktól azt várta, hogy a teste ki fog hűlni a kinin lázcsillapító hatása miatt.

2013, március 2

Aconitum: megfázás, ijedtség következtében vizelet elakadás vagy éppenséggel akaratlan vizeletürítés. Hirtelen kezdet, erős fájdalom. A tüneteket félelem kíséri.

2013, február 13

Nagyon fontos, hogy bármely betegséggel való találkozás idején milyen fizikai és lelki állapotban vagyunk. Például egy stressztől túlterhelt, vagy állandóan szorongó, rettegő személy szervezete ugyanúgy nehezebben küzd meg bármely kórral, mint egy alul- vagy túltáplált, netán rossz higiénés... Tovább

2013, február 9

Nem szívesen beszél a problémáiról, érzéseiről pedig végképp nem. Ha foglalkoztatja valami, ha bánatos, ha gondjai vannak, egyedül szeret lenni. Ilyenkor különösen zavarja a kérdezősködés, mások társasága.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!