Az év gyógynövénye 2015-ben: Galagonya (Crataegus)

2015. április 21., kedd

Az év gyógynövénye 2015-ben: Galagonya (Crataegus)

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság gyógynövény szakosztályának kezdeményezésére idén a Galagonya (Crataegus) lett az ÉV GYÓGYNÖVÉNYE, melynek régóta alkalmazott fitoterápiás hatása mellett homeopátiás alkalmazása is népszerű.

Lássuk, mit tud a homeopátiás galagonya?

Kiegyenlítő hatás mind a hipo mind a hipertóniában, az idősödő szív legjobb karbantartója, esszenciális és arterioszklerotikus hipertónia, koronária elégtelenség, szívszorításos panaszok enyhítése, szívizom károsodások, az agyi keringés javítása, ezáltal agyi szedatívum. Kúraszerű alkalmazása javasolt D-C12-es potenciában, ezekben az esetekben. A gyógyszer előállításához a friss, érett terméseket használják.

Értékeld a cikket: 
Az Ön értékelése: Nincs | Átlag: 4.5 | (2 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (NEA-UN-18-M-0648) ebben az évben az MHOE működésének támogatása - 2018. című pályázati program keretében egyesületünket támogatásban részesítette.