Hólyaghurut kezelése homeopátiával

Saturday, March 2, 2013

Aconitum: megfázás, ijedtség következtében vizelet elakadás vagy éppenséggel akaratlan vizeletürítés. Hirtelen kezdet, erős fájdalom. A tüneteket félelem kíséri.

Apis: égő és/vagy szúró fájdalommal, állandó vizelési ingerrel kísért vizeletürítés, az utolsó csepp vizelet szinte égeti a húgycsövet. A páciens hideg italokat és hideg borogatást kíván.

Belladonna: hirtelen kezdődő, heves tünetek. Kevés, sötét és zavaros vizelet. A vizelet vért tartalmazhat, de bakteriális fertőzés nem mutatható ki. Akaratlan vizeletürítés, állandó vizeletcsepegés. Mozgásra, rázkódásra fokozódó alhasi fájdalom.

Cantharis: állandó vizelési inger, szinte tűrhetetlen görcsös, szaggató hólyag és húgycső fájdalom a vizelet ürülése előtt, alatt és után. Erős fájdalom kíséretében, erőlködésre cseppenként ürülő, véres vizelet. Az alhas érintésre és nyomásra érzékeny. A fájdalom a vesékbe sugározhat.

Causticum: akaratlan vizeletürítés köhögés, tüsszögés közben. Vagy hólyaghurut megfázás után vizelet elakadással. Vagy vizelet elakadás a hólyag túlzott telítettsége, kitágulása miatt (pl. sokáig vissza kellett tartani a vizeletet). A páciens vizelési ingert érez, de bármennyire erőlködik, nem indul el a vizeletsugár. 

Dulcamara: felfázás nedves időben vagy hideg nedves aljzatú helyiségben tartózkodás után, nedves földön ülve. Gyakori, hogy a szervezet más hurutos tüneteket is mutat: nátha, köhögés, fülfájás, hasmenés. A vizelet sűrű, zavaros, nyákos vagy gennyes. 

Mercurius corrosivus: égő érzés a húgycsőben. Kevés vizelet ürül, égető érzés és a húgyhólyag fájdalmas összehúzódása kíséretében. A vizelet fehérjét, vért és gennyet tartalmazhat. A páciens erősen izzad vizeletürítés után.

Nux vomica: úgynevezett irritábilis hólyag. Gyakori vizelés inger, kevés vizelet ürülésével. Nagyon kell erőlködni, hogy legalább egy kis mennyiségű vizelet ürüljön. A páciens soha nem érzi, hogy kiürült a hólyag. Újra és újra meg kell próbálnia vizelni.

Petroselinum: tejszerű vizelet, hirtelen jövő, erős vizelési inger. A húgycsőben intenzív fájdalom, égő, viszkető, maró érzéssel.

Sarsaparilla: a vékony sugárban, lassan ürülő vizelet nyákos, zavaros, véres. A húgyhólyag kitágult és érzékeny. A vizelés végén igen erős a fájdalom. Vizeletcsöpögés ülve.

Staphisagria: hólyaghurut visszafojtott harag, düh, vagy műtéti beavatkozás következtében. Az úgynevezett nászéjszaka utáni vagy hólyagkatéterezés következtében kialakult vizelési probléma is Staphisagriával gyógyítandó.

Potencia: alacsony vagy közepes, tehát C30 vagy az alatti.

Adagolás: naponta 2-3szor 5 golyó. Javulás esetén a szedés gyakorisága csökkentendő. Ha 2 nap után sincs javulás, forduljon homeopata orvoshoz.

Értékeld a cikket: 
Your rating: None Average: 5 (5 votes)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.