10 érv a homeopátia mellett

A jól ismert érveken túl - holisztikus szemlélet, betegközpontúság, több idő, egyénre szabottság - a homeopátia ökológiai szempontból is előnyös, így a környezettudatos életmód elengedhetetlen része. Annál is inkább, mert nemcsak mi, emberek, hanem házi kedvenceink és kertünk növényei is gyógyulhatnak homeopátiával.

SAJÁT GYÓGYÍTÓERŐK AKTIVIZÁLÁSA

1. A homeopátia a szervezet saját gyógyítóerőit aktivizálja és így segíti elő a gyógyulást, az egészséget és jó közérzetet.

TEST-LÉLEK-SZELLEM

2. A homeopátia holisztikus gyógymód: a testi panaszok mellett vizsgálja a lelki-érzelmi változásokat is, és ezek figyelembe vételével választ egyénre szabott homeopátiás szert, ami testi, lelki és spirituális szinten is segíti a gyógyulást.

KÖZÉPPONTBAN A PÁCIENS

3. A gyógyítás középpontjában a páciens áll: az általa tapasztaltaknak, elmondottaknak, az egyes események megélési módjának a homeopátia kiemelt jelentőséget tulajdonít a fizikális, labor, képalkotó és egyéb vizsgálatok eredményei mellett.

EGYÉNRE SZABOTTAN

4. A pácienseket egyénre szabottan kezeli: kifejezetten keresi a páciensre jellemző eltéréseket, különlegességeket, amelyek megkülönböztetik betegségét a többiekétől. És éppen ezek az egyéni  tünetek segítik az orvost a gyógyszerválasztásban.

TÖBB IDŐ

5. A homeopátiás gyógyítási folyamatban a páciensekre a más egészségügyi ellátások esetén megszokottnál több időt fordítunk.

MAGAS MINŐSÉGŰ ÉS BIZTONSÁGOS HOMEOPATIKUMOK

6. A homeopatikumok törzskönyvezett gyógyszerek, minőségüket és biztonságosságukat európai uniós szabályozás garantálja.1 2 3

ELÉRHETŐ ÁRON

7. A homeopátiás szerek elérhető árúak és gazdaságosak.

EMBEREK, ÁLLATOK, NÖVÉNYEK 

8. Az embereken kívül az állatok és a növények is eredményesen kezelhetők homeopátiával.

ÖKOLÓGIAI SZEMPONTBÓL ELŐNYÖS

9. A homeopátia alkalmazása ökológiai szempontból előnyös4. Használatával csökkenthető a növények és az állatok kezelésére alkalmazott vegyszerek és gyógyszerek mennyisége, így azok kisebb mennyiségben jutnak a táplálékkal az emberi szervezetbe és csökken a környezet terhelése is..

KOMPLEMENTER GYÓGYMÓD

10. A homeopátia jól kombinálható a konvencionális gyógyító eljárásokkal és gyógyszerekkel. A betegek keresik azt az orvost, aki komplementer gyógymódot is ajánl pácienseinek. 

Értékeld a cikket: 
Your rating: None Average: 3 (4 votes)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.