Összefoglaló tanulmányok - Tudományos keretmunkák

Időről időre szükség van arra, hogy a homeopátia tudományos beágyazottságát, bizonyítékalapjait egybefoglaljuk. A legfrissebb tanulmány a Nemzetközi Homeopátiás Orvosi Liga (LMHI) és az Európai Homeopátiás Bizottság (ECH) 2014-es közös kiadványa angol nyelven érhető el. Magyar nyelven 2013-ban jelent meg utoljára tudományos igényű, akadémikusi lektorálással készült tanulmány Dr. Gábor Fruzsina (PhD) munkája nyomán. Ezen összeállításokban a homeopátia jelentősége, nemzetközi elterjedtsége, oktatása, egészségügybe integrálódása és bőséges tudományos kutatási eredmények olvashatók részletes hivatkozási jegyzékkel. Honlapunk rovatai folyamatosan nyomon követik a legfontosabb és legújabb híreket a homeopátia világából. 

Csatolmányok

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.