Biológiai alapkutatások

Hogyan nyilvánul meg a biológiai rendszerekben a homeopátiás hasonlósági elv?

A homeopátiás alapkutatások egyik fő területe a nagyon magas potenciák in-vitro (pl. kémcsőben, üvegcsészében) vagy in-vivo (élőben) biológiai modelleken megfigyelt hatásának, hatásmechanizmusának tanulmányozása. A simile („hasonló a hasonlót gyógyítja”) elvét a nagyon magas potenciákkal végzett megismételt vizsgálatokkal demonstrálták. 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.