Járvány - Mit tehetünk homeopátiával?

Friday, February 28, 2020

Alan V. Schmukler, Hpathy, 2020. február 18,

A homeopátiának hosszú és hihetetlenül sikeres múltja van a járványok kezelésében és megelőzésében, ideértve a himlőt, kolerát, diftériát, maláriát, sárgalázat, meningitist, poliot, leptospirosist és az 1918-as halálos spanyol influenzát, amely világszerte közel 50 millió embert halálát okozta, és amelynek gyógyításában a homeopaták 98%-os gyógyulási arányt értek el. 1

A homeopátia sikeresen alkalmazható  vírusok okozta betegségek esetén is, biztonságos és gyors választ adhat ezekben a betegségekben is. Egy adott járvány kitörésekor a homeopaták meghatározzák a betegek többségét jellemző tüneteket, majd kiválasztanak egy vagy néhány homeopátiás gyógyszert, amelyek az esetek nagy részét lefedik. Járvány esetén ezek az ún. „genus epidemicus” homeopátiás szerek, gyakran a betegség megelőzésére is alkalmazhatók.

Járványok esetén a homeopátiás gyógyszer kiválasztásának és megfelelő mennyiségben történő előállításának teljes folyamata meglehetősen gyorsan befejeződhet. Az orvosokat és az egészségügyi végzettséggel nem rendelkezőket is gyorsan meg lehet tanítani a járványban alkalmazandó homeopátiás gyógyszerek használatára.

A homeopátiás szervezetek dolgoznak azon, hogy meghatározzák a koronavírus-járvány “genus epidemicus”-át. Időközben Dr. Aaron To Ka Lun (PDHom, MARH), a Hongkongi Homeopátiás Szövetség elnöke, 30 homeopatától gyűjtött adatokat, és ezek alapján meghatározott néhány lehetséges “genus epidemicust”: 

Gelsemium, Bryonia és Eupatorium perfoliatum. 

Dr. Paul Herscu az alábbi szerek közül választana 

Gelsemium, Mercurius és Eupatorium.

A vírus egyes országokban eltérően nyilvánulhat meg, ami így más és más gyógyszer választását igényelheti. 

Értékeld a cikket: 
Your rating: None Average: 3.9 (20 votes)
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.