Homeopátia hatékonysága pszichiátriai betegségekben

Saturday, September 10, 2016

Alapellátásban folytatott homeopátiás kezelés szorongásos és depressziós kórképekben, összehasonlítva a  konvencionális gyógyszeres kezeléssel. Forrás: Grimaldi-Bensouda et al.  BMC Complementery and Alternative Medicine, 2016, 16:125. [1]

A fotón Vincent van Gogh festménye látható - a festőművész is mániás - depresszióban szenvedett és homeopátiás kezelést is kapott dr. Paul Gachet –től [2] - Copyright: Vincent van Gogh Múzeum

A Franciaországban készült EPI 3 tanulmány egyik részeredményére homeopata kollégám hívta fel a figyelmet, amely a BMC Complementery and Alternative Medicine internetes oldalon bárki által elolvasható.  

3 páciens  csoportot (710 páciens) vizsgáltak 12 hónapon keresztül, mindhárom csoportba szorongásos és depressziós tünetekkel rendelkező betegeket választottak be. Az első csoportban csak konvencionális pszichiátriai gyógyszeres kezelést, a második csoportban konvencionális és homeopátiás kezelést (kevert csoport), a harmadik csoportban csak homeopátiás kezelést kaptak.

Az eredmény a homeopátiás gyógyszereket  használó páciensek javára dőlt el: akik a homeopátiás gyógyszereket használtak akár önmagában, akár kombinálva a konvencionális pszichiátriai gyógyszerekkel, statisztikailag kimutathatóan nagyobb javulást mutattak a tüneteik változásában, mint a csak konvencionális pszichiátriai gyógyszereket szedő páciensek. A kevert csoportba tartozó páciensek kevesebb konvencionális pszichiátriai gyógyszert szedtek, mint azok, akik kizárólag csak az utóbbit kapták.

Forrás

Kapcsolódó oldalak

Francia homeopata háziorvosok eredményessége

Francia homeopata háziorvosok eredményessége
Katona Edit, dr.

Hagyományos, homeopátiás és kevert típusú praxisokban vizsgálták a konzultációs-, gyógyszer- és járulékos költségeket. 800 francia háziorvos különböző típusú kezeléseinek költségvonzatait hasonlították össze. 36 %-kal alacsonyabb egészségügyi kiadást számoltak a homeopátiás praxisokban a TB terhére, mint a hagyományos praxisokban,nagyrészt a kevesebb hagyományos gyógyszer felírásának köszönhetően, de kevesebb volt a táppénzes napok, a szakorvosi beutalások, kiegészítő vizsgálatok száma is. A homeopátiát alkalmazók életminősége jobb kevesebb krónikus betegségük miatt.

Hogyan előzhetjük meg a terjedő antibiotikum-rezisztenciát?

Hogyan előzhetjük meg a terjedő antibiotikum-rezisztenciát?

Dr. Peter Fisher, a Royal London Hospital for Integrated Medicine kutatási igazgatója a MOTESZ (Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége) és az MHOE (Magyar Homeopata Orvosi Egyesület) közös konferenciáján szeptember 9-én, valamint az Európai Integratív Medicina Konferencián szeptember 10-én tartott előadást a témában.

Értékeld a cikket: 
No votes yet

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.