DULCAMARA - Solanum dulcamara - Ebszőlő csucsor

2014. október 20., hétfő

Solanaceae-burgonyafélék

A „vénasszonyok nyara” gyakran alkalmazott szere. Meleg nappalok, hideg éjszakák, átázás, hideg, nedvesség és lehűlés, alulról való átfázás által kiváltott állapotok esetén alkalmazandó.

Ezen kívül nagy, lapos, sima, az arcon vagy a kézen megjelenő szemölcsök jól bevált szere. A meghűlés a szemre, a torokra, a hólyagra, a légutakra vagy a belekre húzódhat. A nyálkahártyákon váladékképződés indul. Nyárvégi, őszi influenza, meleg napok után hideg éjszakák. Megfázás következtében fellépő izom és ízületi reuma, hólyaghurut, akut gastroenteritis, urticaria, herpes.

Mindent a hideg és a nedvesség okoz és súlyosbít, meleg enyhít.

Hatóanyagok: Szteroid-alkaloid-glikozidok, szteroid szaponinok, cserzőanyagok.

Előállítás:  A virágzás előtt szedett, friss hajtások.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.