Képzésünk felépítése

A homeopátia oktatásának az Európai Homeopátiás Bizottság (ECH)által összeállított standardja alapján, a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület (MHOE) alapképzése 220 elméleti és 150 gyakorlati órából áll. 

Az elvégzett tanfolyamokon és szemináriumokon való részvétellel teljesített óraszámokat az Egyesület által kiállított leckekönyvbe jegyezzük be.

Egyesületünk félévente indított alapképzése a 10 napos Kezdő, 10 napos Haladó és 4 napos Mester alaptanfolyamra és hétvégi szemináriumokra épül. 2018-tól a tanfolyam online nézhető végig, konzultációs napokon van lehetőség a tudás elmélyítésére. 

Az alaptanfolyamok előadói az Egyesület oktatói.

A gyakorlati óraszám teljesíthető már az alaptanfolyam alatt elkezdhető az önálló munkával,  csoportos mentori foglalkozással, ezen túl klinikai tréningeken, homeopátiás műhelyen, videós esetbemutatásokon, illetve gyakorlott homeopata kollégák - mentorok -  rendelésén való részvétellel.

Az Egyesület által szervezett tanfolyamok és díjak az aktuális körlevélben, illetve a képzés menüben megtalálhatók.

Továbbképzés

Az alaptanfolyamok elvégzése és a kötelező óraszám megszerzése mellett és után folyamatos továbbképzés ajánlott. Erre az Egyesület oktatói által tartott, tematikus hétvégéken, illetve meghívott külföldi előadók magyar nyelvű tolmácsolásával kísért háromnapos szemináriumain van lehetőség. Egyéb, az Egyesület által elfogadott, hazai és külföldi képzések is beszámítanak a továbbképzés óraszámaiba.

A honlapon az orvoslistán szereplés egyik feltétele a folyamatos továbbképzés. 

A tanfolyamainkra vonatkozó akkreditációs kérelmeket az Egyetemek 2002 őszétől részben jóváhagyják, így egyes tanfolyamaink kreditpontot érnek az orvosok számára.

Kreditpont értékek a tanfolyamoknál találhatók.

A kreditpont-gyűjtéshez az orvosoknak regisztrálniuk kell az OFTEX-portálon!

FIGYELEM!

Tanfolyamainkon bárki részt vehet, de a Népjóléti Minisztérium hatályos rendelete ( 11/1997.V.28) értelmében, a homeopátia hazánkban csak orvosok által gyakorolható gyógymód.

A szemináriumainkat látogató laikusok tanfolyam-látogatási igazolást kapnak.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.