Rólunk

A klasszikus homeopátia művelőiként üdvözöljük honlapunkon!

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület jelenlegi formájában 1991-től működik, az 1865-ben alakult Magyar Hasonszenvi Orvosegylet utódjaként. Egyesületünk önkénteseink munkáján alapuló, pártoktól független, közhasznú civil szervezet.

Fő célkitűzéseink a homeopátia mint komplementer gyógymód megismertetése a lakossággal, a homeopaták képzése és továbbképzése, a gyógymód magas színvonalú művelése és a homeopaták érdekeinek képviselete. 

Tevékenységünkről


"Az orvos legfőbb és egyedüli elhivatottsága, hogy visszaadja a betegek egészségét, ezt nevezzük gyógyításnak." Dr. Samuel Hahnemann, Organon 1. §., 1842

Szervezeti felépítés


Az egyesület legfőbb szerve az évente összehívott közgyűlés. 

Csatlakozzon hozzánk! - Tagság, tagdíj


Legyen aktív homeopata vagy önkéntes munkájával, anyagi hozzájárulásával támogassa a homeopátiát!

Támogassa munkánkat, adományozzon!


Köszönjük, hogy Ön is a Magyar Homeopata Orvosi Egyesületet és a homeopátia megismertetését, népszerűsítését támogatja! Mire fordítjuk adományát? A teljes befolyt összeget a homeopátia megismertetésére, népszerűsítésére fordítjuk.

Samuel Hahnemann

Egyesületünk története


1991. október 12-én megalakult a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület (MHOE), miután 1990-ben az Egészségügyi Tudományos Tanács nem tartotta indokoltnak a homeopátia tiltását. Az Egyesület a Hasonszenvi Orvosegylet hagyományait szeretné folytatni, melynek utolsó elnöke Schimert Gusztáv (… Tovább

Weboldallal kapcsolatos hibabejelentés


A weboldalunkkal kapcsolatos technikai észrevételeit kérjük, jelezze nekünk alábbi űrlapon. Amennyiben email címét is megadja, válaszunkkal megkeressük Önt. Észrevételeit előre is köszönjük: weboldal adminisztráció.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.