Jóval kevesebb antibiotikumot, fájdalomcsillapítót és egyéb kemikáliát írok fel, emellett a betegek gyorsabban gyógyulnak

Hallgatói vélemények homeopátiás alaptanfolyamunkról

Mennyiben tudom használni a mindennapi gyakorlatban a homeopátiát?

Vegyes körzetű háziorvosként dolgozom egy kis faluban, melyhez 5 még kisebb tartozik. 6 éve, mikor idekerültem a betegek közül sokan idegenkedtek a homeopátiától, úgy tartották, hogy mindenkinek ugyan olyan hatástalan golyócskát rendelek.

Szó, ami szó, kezdetben kevés sikeres kezelést tapasztaltam, de az egyesület tanfolyamai, újságja és a szakkönyvek mindig tovább tudtak billenteni, ha a homeopátiában való hitem megingott. A tapasztalatok és a tanulás pedig egyre több betegnél vezetett a jó szerválasztáshoz. A számítógépes program segítségével az akut esetek beilleszthetők a rendelésbe is. Ha mélyebb a patológia, akkor rendelési időn kívül veszem fel a részletesebb anamnézist a klasszikus homeopátia szabályai szerint. A siker már megmutatkozik számokban is. Jóval kevesebb antibiotikumot, fájdalomcsillapítót és egyéb kemikáliát írok fel, emellett a betegek gyorsabban gyógyulnak. Egyre több patológiában próbálom meg a homeopátiát alkalmazni sikerrel. Ma már sokan megkeresnek, hogy nem tudnék-e erre, meg erre a problémára homeopátiás segítséget javasolni. 

Fontosnak tartom a türelmet, mert egyszerre nem lehet még a legkisebb körzetben sem átállni a homeopátiára. Azonban lehetségesnek tartom hosszú távon. Így lassan, erőm és tehetségem szerint, korlátaim figyelembevételével minél több betegnek szeretnék a Teremtő e csodálatos adományával, a  homeopátiával segíteni.

Dr. Turcsányi Zsolt

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.