Végre úgy érzem, hogy beszélem a betegek nyelvét

Hallgatói vélemények homeopátiás alaptanfolyamunkról

Valljuk be őszintén, hogy a homeopátiás orvoslás egy dologban biztosan hasonlít az egyetemen tanult orvosláshoz: mielőtt gyakorlása élvezetessé válna, rengeteg új információt kell befogadni, bemagolni. Ezt a sokszor végtelennek tűnő, fárasztó, néha unalmas tanulási folyamatot "lazítják fel" a tanfolyamok, és teszik érzékletesebbé a könyvekben leírtakat.

Sokáig csak távolról érdekelt a homeopátiás gyógyítás, de elrettentett a megtanulandó tananyag mennyisége. Aztán mégis belekezdtem és egyáltalán nem bántam meg. A tanfolyamokon egy ténylegesen holisztikus gyógyítási móddal ismerkedhettem meg. Végre úgy érzem, hogy beszélem a betegek nyelvét, hiszen a homeopátiában jelentőséget kapnak a betegek "furcsa" panaszai (például "úgy érzem, mintha hosszú lenne a fogam", "mintha vasmarok szorítana" stb.), amiket az egyetemen tanult orvoslás művelői nem tudnak felhasználni a gyógyításban.

Dr. Radnai Andrea

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.