A hónap homeo szere

A hónap homeopátiás növénye

CAPSICUM ANNUUM - Paprika
2018. szeptember 24., hétfő
CAPSICUM ANNUUM - Paprika

CAPSICUM ANNUUM - Paprika


Alkalmazás: A Capsicum igen intenzív hatást gyakorol a nyálkahártyákra, különösen erős hatása van a processus mastoideusra (közvetlenül a fül mögött található üreges csont). Az orr és az arc kipirul, ugyanakkor hideg...

2018. május 17., csütörtök
RHODODENDRON- Rhododendron chrysanthum- Havasszépe

RHODODENDRON- Rhododendron chrysanthum- Havasszépe


Alkalmazás: Különösen a kötőszövetet, a kisebb ízületeket és a csontokat támadja meg. A szeles, hideg-nedves időjárásra való érzékenység még akkor is fennáll, ha a páciens a házban tartózkodik. Húzó, szaggató fájdalmat érez a fejbőr alatt, mintha árammal lenne tele...

2018. március 15., csütörtök
HYDRASTIS, Hydrastis canadensis- Kanadai gyömbér

HYDRASTIS, Hydrastis canadensis- Kanadai gyömbér


Főként a torokban (garatcsorgás), a gyomorban, az anyaméhben és a húgycsőben jelentkezik a gyulladás. A nyálkahártya jellegzetesen sűrű, sárga, nyúlós és maró váladékot termel. A Hydrastist gyakran alkalmazzák idős, gyengélkedő és lesoványodott páciensek kezelésében...

2017. december 18., hétfő

GELSEMIUM, Örökzöld harangjázmin - Gelsemium sempervirens


Előfordulás: Száraz erdőkben, cserjésekben. Észak- Amerika déli részén, Közép-Amerikában. Hatóterület: Központi idegrendszer, érző és mozgató perifériás idegek, szemizmok, szív, női nemi szervek, gyomor-bélcsatorna.

2017. október 2., hétfő

AESCULUS, Aesculus hippocastanum- Vadgesztenye


Előfordulás: Hazája Délkelet-Európa, Nyugat-Ázsia, díszfaként is ültetik. Vezértünetek: A kismedence területén jelentkező, aranyérrel járó pangás; makacs székrekedés; a májkapuér és a perifériás vénák pangása; rheumás panaszok a keresztcsont területén és az ileosacralis izületekben, visszerek... Tovább

2017. május 11., csütörtök
Dr. Turcsányi Gábor és. Dr. Siller Irén felvétele, Faj: Apró csalán (Urtica urens)

URTICA, Apró csalán - Urtica urens


Növénycsalád: Urticaceae-Csalánfélék. Előfordulás: Nitrogénben gazdag talajokon, világszerte elterjedt. Hatóterület: A csalán különösen a bőrre, a mellmirigyekre, a húgyúti-nemi traktusra, az izmokra és az ízületekre hat.

2017. február 17., péntek
Drosera Rotundifolia - Kereklevelű harmatfű

Drosera Rotundifolia - Kereklevelű harmatfű


Növénycsalád: Droseraceae-Harmatfűfélék. Előfordulás: Észak-Európa, Ázsia, Észak-Amerika lápos területein élő húsevő növényfaj. Vezértünetek: Éjszaka, mellkasi fájdalommal járó, rohamokban jelentkező görcsös köhögés, miközben a páciens oldalról fogja a mellkasát.

2016. december 15., csütörtök
EUPATORIUM PERFOLIATUM - Átnőtt levelű sédkender

EUPATORIUM PERFOLIATUM - Átnőtt levelű sédkender


Növénycsalád: Asteraceae-Fészekvirágzatúak  Előfordulás: Nedves termőhelyeken, Észak-Amerika keleti vidékén  Hatóterület: Influenza, megfázások, hólyagérzékenység, akut gyomorhurut lázas infekciók esetén.

2016. szeptember 22., csütörtök
Rhus toxicodendron - Mérges szömörce

Rhus toxicodendron - Mérges szömörce


Növénycsalád: Anacardiaceae-Szömörcefélék Előfordulás: Észak-Amerika erdeiben Vezértünetek: Feltűnő a nyugtalanság és a fájdalmak folyamatos mozgás általi enyhülése.

2016. július 24., vasárnap
GALPHIMIA GLAUCA, Thryallis, Galfimia

GALPHIMIA GLAUCA, Thryallis, Galfimia


Növénycsalád: Malpighiaceae- Malpighicserje-félék. Előfordulás: A trópusi Közép-Amerikában Mexikótól Guatemaláig, díszcserjeként is termesztik.

2016. május 14., szombat
IRIS, Foltos nőszirom - Iris versicolor

IRIS, Foltos nőszirom - Iris versicolor


IRIS, Foltos nőszirom- Iris versicolor- neve a görög szivárvány szóból ered. Növénycsalád: Nősziromfélék-Iridaceae. Előfordulás: Nedves réteken és cserjésekben. Észak-Amerika keleti vidékén. Dísznövényként Európában is termesztik.

2016. március 11., péntek
PULSATILLA, Pulsatilla pratensis - Mezei kökörcsin

PULSATILLA, Pulsatilla pratensis - Mezei kökörcsin


Növénycsalád: Ranunculaceae-Boglárkafélék. Előfordulás: Közép- és Kelet-Európában, száraz gyepekben, ritkás erdei fenyvesben.

2015. december 1., kedd
Colchicum autumnale - Őszi kikerics

Colchicum autumnale - Őszi kikerics


COLCHICUM - Colchicum autumnale - Őszi kikerics - Őszike (Arany János valószínűleg erről a növényről nevezte el híres öregkori versciklusát). Növénycsalád: Liliaceae- Liliomfélék.

2015. szeptember 28., hétfő
Crataegus monogyna (disznókörte)

Crataegus monogyna (disznókörte)


A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztályának kezdeményezésére idén a Galagonya (Crataegus) lett az ÉV GYÓGYNÖVÉNYE, melynek régóta alkalmazott fitoterápiás hatása mellett, homeopátiás alkalmazása is népszerű. Lássuk, mit tud a homeopátiás galagonya?

2015. augusztus 5., szerda
Calendula officinalis - Kerti körömvirág

Calendula officinalis - Kerti körömvirág


Növénycsalád: Asteraceae-Fészekvirágzatúak. Előfordulás: Júniustól szeptemberig virágzik, és gyorsan szaporodik. Régi gyógy- és dísznövény, származása bizonytalan. Fő tünetek: Szakított sebek és zúzódásos hatékony szere.

2015. június 24., szerda
OLEANDER - Nerium oleander

OLEANDER - Nerium oleander


Növénycsalád: Apocynaceae- Meténgfélék. Előfordulás: Földközi tenger térsége, Kisázsia, Délkelet-Európa. Vezértünetek: idegrendszer, szív, emésztőtraktus, bőr.

2015. április 21., kedd
Az év gyógynövénye 2015-ben: Galagonya (Crataegus)

Az év gyógynövénye 2015-ben: Galagonya (Crataegus)


A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság gyógynövény szakosztályának kezdeményezésére idén a Galagonya (Crataegus) lett az ÉV GYÓGYNÖVÉNYE, melynek régóta alkalmazott fitoterápiás hatása mellett homeopátiás alkalmazása is népszerű.

2015. április 20., hétfő

Adonis vernalis, Tavaszi hérics


Ranunculaceae - Boglárkafélék. Vezértünetek: Az Adonis a szívre hat és szabályozza a pulzust.

2015. március 20., péntek

CROCUS SATIVUS - Jóféle sáfrány


Család: Iridaceae - Nősziromfélék. Vezértünetek: A sáfrány az idegekre és a kedélyállapotra és a méhre hat. Vikariáló orrvérzések.

2015. február 6., péntek

BRYONIA- Bryonia cretica- Fehér földitök, gönye


Család: Cucurbitaceae- Tökfélék. Előfordulás: Cserjésekben, sövényekben, kerítések mentén ültetik is. Dél-és Közép-Európában, Észak-Afrikában.

Oldalak

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (NEA-UN-18-M-0648) ebben az évben az MHOE működésének támogatása - 2018. című pályázati program keretében egyesületünket támogatásban részesítette.