HYDRASTIS, Hydrastis canadensis- Kanadai gyömbér

2018. március 15., csütörtök

HYDRASTIS, Hydrastis canadensis- Kanadai gyömbér

Növénycsalád: Ranunculaceae-Boglárkafélék

Előfordulás: Nyirkos erdőkben, Észak-Amerika nyugati részén

Hatóterület: Nyálkahártyák, mirigyek, epehólyag, méh és a gyomor-bélcsatorna, melléküregek, szem (kötőhártya-gyulladás)

Vezértünetek: A Hydrastis a nyálkahártyákra hat, gyulladást, vérzést (myomavérzések), keléseket idéz elő. Krónikus felső légúti hurutok. Fontos nyálkahártya tisztító. Terhesség és szoptatás idején fontos szerepet tölt be. 

Alkalmazás: Főként a torokban (garatcsorgás), a gyomorban, az anyaméhben és a húgycsőben jelentkezik a gyulladás. A nyálkahártya jellegzetesen sűrű, sárga, nyúlós és maró váladékot termel. A Hydrastist gyakran alkalmazzák idős, gyengélkedő és lesoványodott páciensek kezelésében. Hatékony a szoptatós anyák és betegeskedő gyerekek körében jelentkező szájnyálkahártya gyulladás (afta és sztomatitisz) esetén. Segít leválasztani a vastag, tapadós váladékokat a gyulladások végstádiumában. Szoptatós anyák mellbimbóját is ezzel kezelik, ha kisebesedik, berepedezik. Jellegzetes tünet hogy a páciens nem kívánja a zöldséget és a gyümölcsöt, terheseknél pedig makacs székrekedés jelentkezik. A panaszok hideg levegő belégzését követően erősödnek, nyomásra pedig enyhülnek. 

Hatóanyagok: Benzilizokinolid alkaloidok, elsősorban hidrastin, berberin és canadin.

Előállítás: Szárított földalatti részek.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.