Homeopátiás kutatások

Az elektronok spin tulajdonsága, mint a homeopátia műkődésének lehetséges magyarázata


The Spin of Electrons and the Proof for the Action of Homeopathic Remedies

Homeopathy Research Institute 2023. konferencia


Köszönet a Magyar Homeopata Orvosi Egyesületnek, mely lehetővé tette részvételemet ezen a konferencián. Részletes beszámolómban igyekszem átadni a legérdekesebb híreket.

Tudományos nap az MHOE szervezésében

Homeopátiás alapkutatások - összefoglaló


Ünnepeljük együtt a homeopátiát! - Tudományos nap az MHOE szervezésében 2023. áprilisában

Tudományos nap az MHOE szervezésében

Homeopátia a tudomány tükrében


Ünnepeljük együtt a homeopátiát! - Tudományos nap az MHOE szervezésében 2023. áprilisában

Homeopathy Research Institute


HRI is a UK-based charity dedicated to promoting high quality research in homeopathy at an international level

A homeopátiás kutatások világszerte egyetemeken, kutatóintézetekben, fekvő- és járóbeteg ellátásban folynak.

Általános ismertető a homeopátiás kutatásokról


A homeopátiás kutatások egyidősek magával a gyógymód felfedezésével, tudományos igényű kutatások azonban csak az utóbbi évtizedekben valósultak meg. A legutóbbi évek robbanásszerű technológiai fejlődése pedig meghozta a várt áttörést a homeopátiás alapkutatások terén is.

Alapkutatások


Az alapkutatások célja a homeopátia hatásmechanizmusának feltérképezése, modellezése.

Klinikai kutatások


A homeopátia 220 éves gyakorlata során hatalmas mennyiségű dokumentáció látott napvilágot, melyek a homeopátiás szerek gyógyhatását igazolták. Ezek a dokumentumok elsősorban esettanulmányok, de több, mint ezer tudományos klinikai vizsgálatot és több tucat szisztematikus áttekintést is… Tovább

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.