Az elektronok spin tulajdonsága, mint a homeopátia műkődésének lehetséges magyarázata

2023. július 14., péntek

The Spin of Electrons and the Proof for the Action of Homeopathic Remedies

George Vithoulkas1,* and Camelia Berghian-Grosan2

 2020 Jul-Sep; 13(3): 278–282.

Az elmúlt 200 évben az erősen hígított homeopátiás szerek hatását az emberi szervezetre gyakorolt gyógyító hatásuk bizonyítja. Az alábbi tanulmányban egy hipotézist javaslunk a hatásmechanizmussal  kapcsolatos rejtélyes kérdésre vonatkozóan. A hipotézis szerint az emberi test összenergiájának változásában bármilyen – funkcionális vagy strukturális – patológia kimutatható. Az ilyen energiát a kvantumfizika szerint erőterek alkotják. Pontosabban, az emberi szervezet minden zavara hatással van az emberi testen belüli különböző elemek elektronjainak spinjére és ezek visszaállítása a problémát okozó elektromágneses erőhöz hasonló ágenssel történhet. Ezt az állítást a helyes homeopátiás kezelések igazolták, ahogy ez számos publikált esetben is megfigyelhető. A hipotézis két megközelítésen alapul, az elektronok spinjének és az életerőnek az elképzelésén, valamint ezek tudományos relevanciáján.

link:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7550134/

Címkék: 

Kapcsolódó oldalak

Szakirodalom

Szeretne alaposabban elmélyedni a homeopátiában? Egyesületünk kiadványai közül kiemelendő  A homeopátia kézikönyve mely átfogó képet nyújt az alapelvekről és a gyakori betegségek homeopátiás kezeléséről. Az Organon 6. kiadása alapmű. Oldalunkon megtalálhatja a magyar nyelvű kiadványok átfogó listáját és a nemzetközi szakirodalom fontos kiadványait. 

Klinikai kutatások - általános ismertető

Jó minőségű klinikai vizsgálatok és metaanalízisek igazolják a homeopátia hatékonyságát.
Katona Edit, dr.

Különféle klinikai kutatások igazolják a homeopátia gyógyhatását: homeopátiás megfigyeléses vizsgálatok teljes mértékben, a randomizált kontrollált vizsgálatok (RCT-k) jelentős része és a szisztematikus áttekintések szinte mindegyike. Ezek a vizsgálatok legalább olyan jó minőségűek, mint a konvencionális orvosi kutatások. További, még pontosabb és szigorúbb módszerekkel végzett homeopátiás kutatások szükségesek ahhoz, hogy szilárd bizonyítékokat szerezzünk a homeopátia terápiás értékéről.

További oldalak

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.