Szakirodalom

Szeretne alaposabban elmélyedni a homeopátiában?

Egyesületünk kiadványai közül kiemelendő "A homeopátia kézikönyve" mely átfogó képet nyújt az alapelvekről és a gyakori betegségek homeopátiás kezeléséről. Az Organon 6. kiadása alapmű. Oldalunkon megtalálhatja a magyar nyelvű kiadványok átfogó listáját és a nemzetközi szakirodalom fontos kiadványait. 

2018. szeptember 18., kedd

Könyvismertető


Az októberi szemináriumon megtekinthetők és kaphatók lesznek dr. Sankaran és néhány más indiai szerző művei. Az alábbi összeállítással a sok hasznos könyv közötti tájékozódást szeretnénk segíteni.

2017. április 27., csütörtök

A homeopátia enciklopédiája - Andrew Lockie


A Pannonica Kiadó és az Athenaeum 2000 Könyvkiadó Kft. közös kiadványa, 2. bővített kiadás, 2007

2017. április 27., csütörtök
Homeopátia a természet és társadalomtudományok tükrében

Homeopátia a természet- és társadalomtudományok tükrében


Összefoglaló művet tart kezében az olvasó, mely a több mint 200 éve fennálló, az orvostudomány önálló ágaként működő homeopátia kapcsolatát mutatja be a tudomány többi területével.

2013. október 14., hétfő

Homeopátia a természet- és társadalomtudományok tükrében (2012)


Örömmel tudatom, hogy tanulmányom a "Homeopátia a természet- és társadalomtudományok tükrében" címmel már elérhető, tudományos kutatás vagy egyéni tanulás céljából szabadon olvasható az Országos Széchenyi Könyvtár elektronikus könyvtárában! Tanuljatok, olvassátok, osszátok meg!

2013. július 17., szerda

Homeopátiás zsebkönyv szülőknek


Ha hiteles forrásból, a mindennapi gyakorlatban felmerülő kérdéseikre keresik a választ gyermekeik otthoni homeopátiás kezeléséhez, akkor a legjobb könyvet tartják a kezükben!

2013. május 30., csütörtök
Daganatos betegségek kezelésének homeopátiás lehetőségei - Jónás Eszter

Daganatos betegségek kezelésének homeopátiás lehetőségei


A könyv áttekintést ad a daganatos megbetegedésben szenvedők homeopátiás kezelési lehetőségeiről. Megismerhetjük néhány neves homeopata - Hahnemann, Burnett, Jones, Schlegel, Clarke, Master, Spinedi, Ramakrishnan és Schepper - kezelési módszereit.

2013. május 22., szerda

Az újszülöttek és a kisbabák homeopátiás kezelése


Ha a szülők a fogantatás ideje előtt fél-egy évvel homeopátiás kezelésben részesülnek, igen sok bajtól, különösen az örökletes betegségektől óvhatják meg gyermeküket. A gyermekek láthatóan egészségesebbek lesznek.

2013. május 22., szerda

Az anya lelkiállapotának hatása születendő gyermekére


Ebben a kis füzetben rövid áttekintést adok arról, hogyan hat az édesanya lelkiállapota a magzatra. Mind a mai napig kevéssé ismert az emberi elme működése, de az édesanya és gyermeke testi állapotára való hatása egyértelműen megfigyelhető.

2013. április 30., kedd

Homeopátia és keresztény hit


Fontos ez a könyv, mert keresztény részrõl, orvosok és betegek között is sok a zavar a tekintetben, hogy élhetnek-e ezzel a gyógymóddal. Az orvosi-szakmai kérdés, hogy hatékony-e a homeopátia, összekeveredik a hitbeli kérdéssel.

2013. április 30., kedd

Mit (t)ehetek az egészségemért?


A jegyzet segítséget kínál a daganatos betegség kialakulásának megelőzésében és a daganatos beteg diétájának összeállításában.

2013. április 30., kedd

Vigyázat: orvos!


A tradícionális nyugati orvoslás zsákutcába jutott! A modern gyógyítás, amely gyakorta csak tanácstalanul javítgat valamit a szimptómákon, nem egészségessé tesz bennünket, hanem betegebbé. Ha az orvoshoz fordulót derék tablettanyelővé degradáljuk, ott hagyjuk a beteg embert a csatamezőn.

2013. április 30., kedd
Organon

Organon


A homeopátiás gyógyítás elvi alapjait tartalmazó könyvet tartja kezében az Olvasó. Mit mond egy kétszáz évvel ezelőtt íródott orvosi mű a XXI. század emberének és orvosának?

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (NEA-UN-18-M-0648) ebben az évben az MHOE működésének támogatása - 2018. című pályázati program keretében egyesületünket támogatásban részesítette.