A homeopátia jelentősége

A világszerte ismert gyógymód népszerűségét annak köszönheti, hogy eredményesen illeszthető, integrálható az egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés és a gyógyítás modern szemléletéhez.

Értékteremtő, szelíd és humánus megközelítésével az emberért van. Kíméletes ökológiai környezetünkkel, állatok, sőt növények is gyógyulnak homeopátiával. Bő két évszázados fennmaradását a folyamatos fejlődés, a tudományos igényesség és az erőszakmentes állásfoglalások tették és teszik lehetővé. 

Integratív orvoslás


A homeopátia egészség-betegség, gyógyítás-gyógyulás fogalmai részben eltérő jelentéssel bírnak, mint az akadémikus orvoslásban. Utóbbihoz képest egy alternatív szemléletet képvisel a homeopátia, ezáltal kiegészíti a betegségmegelőzés és gyógyítás eszköztárát. Azok az orvosok, klinikák, akik és… Tovább

Tudományos állásfoglalások


Az alábbi rovatban olyan nyilatkozatokat ismertetünk, melyek a homeopátiát ért nemzetközi bírálatokra születtek válaszképpen. Az állásfoglalásokat a homeopátiás tudományos élet képviselői állították össze, kutatóintézetek, egyetemi klinikák vezetői és munkatársai. Bízunk abban, hogy a… Tovább

Összefoglaló tanulmányok - Tudományos keretmunkák


Időről időre szükség van arra, hogy a homeopátia tudományos beágyazottságát, bizonyítékalapjait egybefoglaljuk. A legfrissebb tanulmány a Nemzetközi Homeopátiás Orvosi Liga (LMHI) és az Európai Homeopátiás Bizottság (ECH) 2014-es közös kiadványa angol nyelven érhető el. Magyar nyelven 2013-ban… Tovább

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.