CHELIDONIUM MAJUS - Vérehulló fecskefű (Papaveraceae-mákfélék)

2014. április 30., szerda

A réteken, bozótosban, utak mentén nő Európában, Ázsiában.

A máj és az epe betegségeinek a szere, elsősorban a test jobb oldalára fejti hatását (pl. jobb oldali migrén, tüdőgyulladás, epehólyag gyulladás, vállfájdalmak, izületi panaszok).

Jellemző a szemek, az arc és a nyelv sárgás elszíneződése. Hátrafelé, a lapockába sugárzó máj- és epehólyag fájdalom jellemzi, kívánja a forró ételeket, italokat.

Hatóanyagai: kb. 30 féle alkaloid: kelidonin, szangvinarin, berberin, protopin, növényi savak, karotinoidok

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.