Drosera Rotundifolia - Kereklevelű harmatfű

2017. február 17., péntek

Drosera Rotundifolia - Kereklevelű harmatfű

Növénycsalád: Droseraceae-Harmatfűfélék

Előfordulás: Észak-Európa, Ázsia, Észak-Amerika lápos területein élő húsevő növényfaj

Vezértünetek: Éjszaka, mellkasi fájdalommal járó, rohamokban jelentkező görcsös köhögés, miközben a páciens oldalról fogja a mellkasát.

Alkalmazás: A Drosera kimondottan a légutakra fejti ki hatását. Korábban a tuberkulózissal szembeni ellenálló képesség növelésére használták. A páciens ingerült, apróságokon felizgatja magát. Jellegzetesek az éjszakai köhögő rohamok, melyek olyan sűrűn követik egymást, hogy a páciens nem kap levegőt. Előfordulhat szünet nélkül tartó, fullasztó köhögés. A köhögés öklendezéssel és  hányással is járhat. a mellkas összeszorul. Beszédtől, énekléstől erősödnek a tünetek. Köhögés következtében, vagy előrehajló testhelyzetben orrvérzés jelentkezhet. Ujjain az izmok görcsbe rándulhatnak, melyekből akár írógörcs is kialakulhat. Fájdalom a csontokban és a végtagokban, mintha túl kemény matracon feküdne az ember. A beteg állandóan fázik, még betakarva is. Fekvő testhelyzetben, éjfél után, nevetéstől, énekléstől, melegben, hideg és savanyú ételek fogyasztása után erősödnek a panaszok. A mellkasra gyakorolt nyomás hatására és szabad levegőn javul a beteg állapota.

Hatóanyagok: Naftokinon-származékok, drozeron, flavonoidok, nyálkaanyagok, a mirigyszőrök váladékában fehérjebontó enzimek.

Előállítás: A virágzás kezdetekor szedett friss növény egésze.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 2.8 (4 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.