CONVALLARIA MAJALIS - Májusi gyöngyvirág - Convallariaceae

2014. május 28., szerda

A májusban virágzó, dísznövényként is ismert, bájos, illatos, ezért parfümök alapanyagát is képező virág fontos homeopátiás növény. Támogatja és szabályozza a szívműködést. A „dohányos szív” egyik legjobb szere.

Szívritmuszavar, kimaradó szívverés jelentkezésekor alkalmazzuk, valamint a túlzott megerőltetés következtében kialakuló szívtágulat kezdeti stádiumában. A női nemi szervekre is hat: szívdobogással járó méhfájdalmakra, méhsüllyedési tünetekre. A friss levegő javítja panaszait.

Hatóanyagok: Szívre ható szteroid glikozidok (kb. 40 féle), szteroid szaponinok, flavonoidok

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.