GRÁNÁTALMA- Punica granatum- Afrodité gyümölcse

2014. november 18., kedd

Rend: Mirtuszvirágúak- Myrtales

Család: Füzényfélék- Lythraceae 

Nyugat és Közép-Ázsia és a Földközi tenger térsége, nálunk inkább dísznövényként honos. A gránátalma szó eredete a latin granum (mag), ill. az abból képzett granatus (magvas) melléknév.

Cipruson úgy tartották, hogy Afrodité ültette az első gránátalma bokrokat mivel szeretett kertészkedni. Valószínűleg a sok mag miatt termékenységgel kapcsolatos hatást tulajdonítottak neki, Zeusz felesége is ezért fogyasztotta. A kínai és az ayurvédikus gyógyászatban már évezredek óta használják. Egy közepes nagyságú gyümölcsben kb. 600 mag van. Júniustól szeptemberig virágzik.

Hatásai: méregtelenítés, anyagcsere fokozó, szív és érrendszeri betegségek kockázata csökken, vérnyomás csökkentő, antibakteriális, antivirális, javítja a prosztata és a vastagbél szöveti állományát, rákmegelőző (antociánok). 

Hatóanyagok: flavonoidok- antocián, kvercetin.

Káliumban, Kálciumban, C- és K-vitaminban igen gazdag.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.