RHODODENDRON- Rhododendron chrysanthum- Havasszépe

2018. május 17., csütörtök

RHODODENDRON- Rhododendron chrysanthum- Havasszépe

Növénycsalád: Ericaceae-Hangafélék

Előfordulás: Füves területeken 1000-2500 méter magasságban, Északkelet-Ázsiától egészen Japánig, közkedvelt dísznövény Európában is.

Hatóterület: Perifériás idegek, izmok, csontok és ízületek. Herék

Vezértünetek: Kiterjedt, szaggató fájdalom; nagy érzékenység a szeles, hideg-nedves időjárásra.

Alkalmazás: Különösen a kötőszövetet, a kisebb ízületeket és a csontokat támadja meg. A szeles, hideg-nedves időjárásra való érzékenység még akkor is fennáll, ha a páciens a házban tartózkodik. Húzó, szaggató fájdalmat érez a fejbőr alatt, mintha árammal lenne tele. Az izom-, csont-és kötőszövet reumás fájdalmai. A kis ízületek reumatizmusa. A csuklóban ficamfájdalom. Húzó, szaggató fájdalom a nagy csontok csonthártyáján. A herék fájnak, ezek a fájdalmak kisugározhatnak az altestbe és a comb felső részébe. A fájdalmak nyugalomban és különösen a közelgő viharnál, illetve időjárás változásnál rosszabbodnak. Azonnali javulás mozgásra ( Rhus tox.nál csak miután bejáratódik az ízület).

Hatóanyag: Andromedotoxin, rhododendrin, rhododenrol, flavonoidok, triterpének

Előállítás: A szárított, leveles ágakból.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.