CAPSICUM ANNUUM - Paprika

2018. szeptember 24., hétfő

CAPSICUM ANNUUM - Paprika

Növénycsalád: Solanaceae- Burgonyfélék

Előfordulás: Hazája Közép-Amerika, az egész világon termesztik.

Vezértünetek: Égő, maró, hideg víz hatására fokozódó fájdalom. A honvágy fontos ellenszere.

Alkalmazás: A Capsicum igen intenzív hatást gyakorol a nyálkahártyákra, különösen erős hatása van a processus mastoideusra (közvetlenül a fül mögött található üreges csont). Az orr és az arc kipirul, ugyanakkor hideg. A test egészen hideg, a páciens nem jól viseli a külső hideget. A nyelv hegyén maró, égő fájdalmat érez a beteg. A torok belsejében is jelentkezik az égető érzés. A páciens csípős ételeket kíván, kávét, tömény szeszes italt inna. Égő aranyér. A köhögés különös módon égető fájdalmat idéz elő távoli testrészekben, pl. a lábakban. Kisebb huzat, hideg, hideg víz, folyadékfogyasztás hatására romlik a páciens állapota. A folyamatos mozgás, a meleg és az evés javít az állapotán.

Hatóanyag: Kapszaicin, csípős ízű kapszaicinoidok, karotinoidok, illóolaj, flavonoidok, C-vitamin.

A gyógyszer előállítása: Az érett, szárított termés.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.