Crataegus monogyna (disznókörte)

2015. szeptember 28., hétfő

Crataegus monogyna (disznókörte)

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztályának kezdeményezésére idén a Galagonya (Crataegus) lett az ÉV GYÓGYNÖVÉNYE, melynek régóta alkalmazott fitoterápiás hatása mellett, homeopátiás alkalmazása is népszerű. Lássuk, mit tud a homeopátiás galagonya?

Crataegus monogyna, Egybibés galagonya, népies nevén: disznókörte

Növénycsalád: Rosaceae- Rózsafélék

Előfordulás: Sövényekben, lombos erdőkben, majdnem egész Európában, É-Afrikában, DNy-Ázsiában

Alkalmazás: A galagonya a szívizomra hat. Kiegyenlítő hatása van mind a hipo mind a hipertóniában, az idősödő szív legjobb karbantartója, esszenciális és arterioszklerotikus hipertónia esetén is hasznos. Koronária elégtelenség, szívszorításos panaszok enyhítésére, szívizom károsodások regenerálására alkalmazhatjuk, kiváló az agyi keringés javítására, ezáltal agyi szedatívum. További jellegzetes indikáció a cukorbetegség, különösen gyerekeknél. Kúraszerű alkalmazása javasolt D-C12-es potenciában, ezekben az esetekben. A gyógyszer előállításához a friss, érett terméseket használják.

Hatóanyagok: Flavonoidok, fenolkarbonsavak, urzolsav, crataegolsav, aminopurinok

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.