AESCULUS, Aesculus hippocastanum- Vadgesztenye

2017. október 2., hétfő

Növénycsalád: Hippocastanaceae-Vadgesztenyefélék

Előfordulás: Hazája Délkelet-Európa, Nyugat-Ázsia, díszfaként is ültetik.

Vezértünetek: A kismedence területén jelentkező, aranyérrel járó pangás; makacs székrekedés; a májkapuér és a perifériás vénák pangása; rheumás panaszok a keresztcsont területén és az ileosacralis izületekben, visszerek trombózis hajlammal; száraz köhögéssel járó orr-garat hurut.

Alkalmazás: Aranyeres problémák kiváló szere. Akkor javallott, amikor a beteg a végbelében idegentest érzést tapasztal, mintha egy szálka vagy szilánk került volna bele. Vagy úgy érzi a beteg, mintha cövek vagy karó lenne a végbelében. Ez a fájdalom a hátra is kisugározhat. Égő érzés van a végbélnyílás körül, melyet hidegrázás és a végbél fájdalmas összehúzódása kísér. A széklet első fele kemény és fekete, a többi rész fehér és puha. A panaszok reggel, ébredéskor, székelés után illetve állás közben erősödnek. Enyhülés tapasztalható hideg vízzel történő lemosás és az aranyerek vérzése következtében. Az Aesculus  a P-vitaminnál és a flavonnál is jobban hat az erek endotheljének peremeábilitás (áteresztési)zavaraira. Egyéb alkalmazási területek: nátha, melyet a torokban száraz, égő érzés kísér; keresztcsonttáji derékfájdalom, mely az egész testen végigfut.

Hatóanyagok: triterpén-szaponin glikozidok összessége: flavonoidok, oligomer proantocianidok, katechin cserzőanyagok. A maghéjban illetve a fakéregben a következő kumarin glikozidok: eszkulin, fraxin és szkopolin.

Előállítás: Friss meghámozott mag.        

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.