OLEANDER - Nerium oleander

2015. június 24., szerda

OLEANDER - Nerium oleander

Növénycsalád: Apocynaceae- Meténgfélék

Előfordulás: Földközi tenger térsége, Kisázsia, Délkelet-Európa

Vezértünetek: idegrendszer, szív, emésztőtraktus, bőr

Alkalmazás: Gyermekparalízisből (poliomyelitis) visszamaradó bénulások szere: test szerte fellépő izomgörcsök, gyengeség, remegés, fájdalommentes bénulások. A beszéd nehézkes, a felfogás lelassul, írás közben remeg a keze. A bénulást megelőző, hosszan tartó szédülés. Koronária elégtelenség, ödéma, magas vérnyomás, szívizom károsodások, pulzus kiugrás tartoznak a szívtünetekhez. Emésztőrendszeri panaszok, a páciens gyomrában gyengeség- és ürességérzés jelentkezik, a hideg vizet kívánja, és nem szereti a sajtot. Viszkető érzés a fejbőrön, nedvedző tejótvar ami dörzsölésre romlik.

Hatóanyagok: Szívre ható kardenolid glikozidok, oleandrin, adynerin, flavonoidok

Előállítás: Friss virágzás előtt szedett levelek

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.