Nyilvánosságra hozták az „ausztrál jelentés“ első változatát

2019. szeptember 6., péntek

Forrás: HRI

Az NHMRC (ausztrál Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács) végre nyilvánosságra hozta az első homeopátiáról szóló jelentését, miután ennek érdekében nemzetközi kampány indult Release The First Report néven.

Ahogy az várható volt, az NHMRC 2012. évi jelentésének megállapításai (A homeopátia hatásossága: a másodlagos bizonyítékok áttekintése) éles ellentétben állnak a 2015. éviekkel, hiszen az első áttekintés arra a következtetésre jutott, hogy „ígéretes bizonyítékok vannak” a
homeopátia hatásosságára öt betegségben.

„Az NHMRC több mint három évig megtagadta a homeopátiáról szóló 2012. évi jelentéstervezet publikálását a közérdekű adatigénylések ellenére, és még az ausztrál Szenátus kérelmeit is figyelmen kívül hagyta. Az, hogy ezt a dokumentumot végre megismerhetjük, komoly győzelem a kutatások átláthatósága és elszámoltathatósága szempontjából.”

Rachel Roberts, a HRI vezérigazgatója

Az NHMRC vezérigazgatója, Anne Kelso professzor a jelentés közzétételére vonatkozó döntését azzal magyarázta, hogy elismerte e rejtegetett dokumentum iránti „jelentős érdeklődést”.

Az NHMRC annak ellenére hozta meg ilyen hirtelen a döntést, hogy egy hónapja még azt állította az ausztrál Szenátusnak, hogy nem tervezik a közzétételt. A döntésre akkor került sor, amikor a homeopátiával kapcsolatos ombudsmani vizsgálat határideje közeledik.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.