Végeztek-e klinikai vizsgálatokat homeopátiás szerekkel?

2011. május 24., kedd

Számos klinikai, kettős-vak, placebokontroll melletti klinikai vizsgálatot végeztek homeopátiás szerekkel. Ezek eredményeit vezető orvosi szaklapokban is közzé tették. Az eredmények azt mutatták, hogy a homeopátiás szerek hatásosak. Akkor sem maradtak alul, ha bizonyos kórképeknél antibiotikummal kezelt csoport ellenében történt az összehasonlítás.

Összefoglalva: igen, végeztek.

Kürti Katalin, Dr.

2011, május 24.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.