Ekcéma

Ekcémára kaptam az alábbi 2 krémet.
Szinte hetente/10 naponta kiújuló viszkető, fájó ekcémával küzdök, ezt a 2 kenőcsöt kaptam kezelésre. 3-4 napig biztos használom, mire javulni kezd a helyzet. Vagyis a bőrömnek van kb. 3 napja krém nélkül pihenni, majd megint elkezd gyulladni.
Homeopátiás szempontból mennyire tűnnek "káros"nak ezek a krémek? A negatív hatásuk kiküszöbölhető lenne valamilyen szerrel, szerekkel?

Orvos válaszol
Kedves Kérdező, 
Az ekcéma homeopátiás kezelési stratégiája alapjaiban különbözik az akadémikus orvoslás kezelési elveitől. A hagyományos gyógyszerek átmenetileg megszüntetik ugyan a bőrtüneteket, a gyulladáscsökkentő krémek egyszerűen elnyomják a kiütéseket. De a mélyben gyökerező kiváltó ok kezeletlen marad és a szervezet továbbra is kiütés formájában fejezi ki a fennálló problémát. Ezért pontosan ahogy tapasztalja, ha elhagyja a krémeket, a kiütések bizony újból megjelennek. A homeopátia holisztikus gyógymód, nemcsak a bőrre koncentrál, hanem az egész emberre. És ha sikerül megtalálni azt a szert, ami az egész szervezetet érintő elhangolódást helyreállítja, a bőrtünetek is elmúlnak. Keressen fel egy homeopata orvost, aki alapos esetfelvétel után javasol olyan homeopátiás szert, ami hosszú távú megoldást jelenthet ekcémájára.  
 Üdvözlettel, 
dr. Tóth Marian
 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.