Gyakori sérülés

Kislányom elég aktív, félelemérzete nem igazán van. Ennek következtében sok az esés, ilyen-olyan ütődés, sérülés. Kérdésem az lenne, hogy a homeopátiás könyvekben, cikkekben említett Arnica c30 hogyan alkalmazandó ilyen esetekben? Milyen gyakorisággal kell adni? Meddig? Van-e esély arra, hogy hozzászokik valaki és már nem működik egy újabb sérülésnél?

Példának írnék egy hipotetikus időszakot, ilyen esetben mi lenne a teendő?

Tegyük fel: - hétfőn a gyermek megbotlik és leesik a lépcsőn, beüti magát, csütörtökön fogócska közben elesik, zúzódik a lába, vasárnap lefejeli a szekrény ajtaját, következő hét szerdán elcsúszik a uszodában, rákövetkező héten pedig összeveszik a tesójával és civakodás miatt fáj itt-ott. Minden esetben első szerként alkalmazható az Arnica c30 a sérülésre? Nagyjából tudom, hogy addig, míg a fájdalom/ tünet alább nem hagy. De pl egy ilyen időszaknál mindig újra és újra alkalmazható a szer a hozzászokás veszélye nélkül és mindig működni is fog? Remélem érthető, hogy pontosan mire is szeretnék rákérdezni, előre is köszönöm a választ!

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

Az Arnica C30 adásával kapcsolatban a következőt javaslom: ha csak kisebb sérülése van gyermekének akkor elég ha a sérülés napján és másnap ad a szerből egy adagot.  Ha gyakran van kisebb sérülése gyermekének, akkor adhatja minden esetben, amikor indokolt, 1-2 napig. Ebben az esetben nem kell tartani sem a hozzászokástól és a szer hatásának elmaradásától. 

Ha nagyobb probléma, műtét, lábtörés, foghúzás esetében szeretnénk segíteni a gyógyulást Arnica C30-al, akkor 5-7 napig adható a szer naponta egy alkalommal. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.