Homeopátiás gyógyszer „túladagolása”

Szeretnek kérdezni. A c200 ás készítményt homeos szert ha valaki nem 3 hanem 6 alkalommal vészi be, akkor az milyen hatással van az ember szervezetére.... ugyanis félre értettem a szedést azt hittem 2 hetente szedni kell de kiderült h csak 3 alkalom és kész..... a választ elore is köszönöm.

Orvos válaszol

Kedves Ilon!

A homeopátiás szereknek is van javasolt adagolási szabálya, ha attól eltérünk, akkor mellékhatásokra is lehet számítani. Ez azon múlik, hogy a páciens, aki bevette, mennyire érzékeny az illető szerre. A mellékhatás az adott szer gyógyszerképében szereplő tünetek kialakulását jelenti, amely átmenetileg megjelenik a páciensnél, ezt homeopátiás nyelven provingnak mondjuk.

A mentolos fogmosás, rágógumi antidotálhatja ezeket a tüneteket, ezért ekkor ezeket javaslom. Ha nem érzékeny a páciens az illető sűrűn bevett homeopátiás szerre, akkor nem lép fel mellékhatás, teendő sincsen.

Péter, házi gyermekorvos, homeopátiás orvos, www.rozsavolgyirendelo.hu

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.