Immunerősítés

Kedves Doktornő!

A kisfiam 4 éves. Immunerősítésre a Echinacea angustifolia D6 és a Vincetoxicum hirundinaria D6 golyókból 1x3 golyót adtam neki 1 hétig. A kérdésem az lenne, hogy a kettő együtt nem volt- e túl sok, esetleg jobb lett volna, ha külön kapja (1 hétig csak az Echinacea és 1 hétig csak a Vincetoxicum golyókat)? Még egy kérdésem lenne. Az oscillococcinum golyókból mennyit adhatok és mennyi ideig?

Válaszát előre is köszönöm.

Orvos válaszol

Kedves Anett,

Azt javaslom, hogy felváltva adja a szereket, egyik héten Echinacea-t, a másik héten Vincetoxint. Ez azért is fontos, mert pl. az Echinacea hatása csak úgy érvényesül hosszabb távon, ha intermittálva, tehát szüneteket beiktatva adjuk. Az Oscillococcinumot pedig adja hetente egyszer, hét végén. Ezt elegendő csak az influenza szezonban adni, ami általában december végén kezdődik és február közepéig tart.

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.