Kismamát érintő kérdések oltással kapcsolatban

Tisztelt Orvosok!

Lányom 24 hetes várandós. A Covid-oltást megkaphatja-e, ha igen, a várandósság melyik hetében? Vagy a kisbaba megszületése után jobb beadatni? Van-e az oltás előkészítésére homeopátiás szer kismamáknak? Nagyon kétségbe vagyok esve, az orvosok csak a protokolt merik elmondani neki, amit lányom jóhiszeműen elfogad, de mennyire veszélyes a kismamákra és a babára ez az oltás? Van-e homeopátiás segítség??? Előtte,utána??? Nagyon szépen köszönöm válaszukat!

Egy kétségektől gyötrődő anya

Orvos válaszol

Kedves Klára!

Mi, válaszolók ugyancsak orvosok vagyunk, akik a protokollhoz amennyire lehet, ragaszkodunk, különösen egy nyilvános felületen. Azonban az oltás okozta nem kívánt hatások elkerülésére több javaslatunk is van, melyeket megtalálhat az eddig megválaszolt kérdések között.

Üdvözlettel

dr. Sebő Zsuzsanna

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.