Könnymirigy (?) gyulladás

Szemhéjmirigy gyulladással küzdök hónapok óta tobradexet kaptam, de nem javul. Milyen homeopátiás szert lehetne erre szedni?

Nagyon köszönöm

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

Kérdéséből nem derül ki pontosan, miről is van szó, árpa -  ami a szempilláknál lévő szőrtüsző gyulladás vagy a könnymirigy gyulladása a gond. 

Makacs elhúzódó árpánál segíthet a  Calcium fluoratum D6 vagy D12 Schüssler  só, 2x2 tablettát kell szedni 2-3 hétig. 

Homeopátiás szerek közül is több szer jön szóba, próbálja meg a Staphysagria C30-t, 1x5 golyót szedjen naponta 5 napig. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.