Segíthet-e a homeopátia

Tisztelt Magyar Homeopata Orvosi Egyesület!

Ezennel tisztelettel kérem a családtagjaim betegségével kapcsolatban a szakértő meglátásukat.

Az úriember a hetvenes éveiben jár főbb betegségei a leukémiába, a prosztata megnagyobbodás, a here vízsérv, a gyomor metapláziá, a glaukóma, valamint a nem alkoholos eredetű zsírmáj és II. típusú cukorbetegség, körömgomba, epetáji fájdalom bizonyos ételekre, nem állandóan, olyan elváltozás az epét illetőem amit az ultrahang látna nincsen.

Természetgyógyászati szerek amiket szed, mivel kezelést jelenleg nem kap: gyógygombák, Jukka, Q10, kurkuma, C-vitamin, céklalé. Schüssler féle só terápiába kezdett 2 hete (Nr 1. D12, Nr2. D6, Nr.4 D6, Nr12. D6).

Csak a cukorbetegségére szed gyógyszert, és a szemére szemcseppet.

A hölgy a negyvenes éveiben jár rendszertelen a menstruációja, hangulatingadozásokkal, idegességgel, krónikus kimerültséget él át, fizikai és szellemi teljesítőképessége csökken, rövid távú memóriája romlik, a munkahelyén, ahol szellemi munkát végez egyre kevésbé tud teljesíteni, s most be is akarják még iskolázni. Pajzsmirigy göbje van (TSH jó), mell fibroadenomája és vese cisztája, s mindkét szeme mínusz tízes, a kötőszövete gyenge, mivel stria van a csípőjén (kamaszkorától, nem a hízástól vagy a fogyástól, 50kg a hölgy). Gyerekkorától télen nyáron hideg a keze lába, és ha egy kis hideg éri a talpát, rögtön fáj a húgyhólyagja. Gyerekkora óta „lassú tempó”, szemlélődés jellemzi, de ezt a mai világ nem tolerálja.

Természetgyógyászati szerek amiket szed, mivel kezelést nem kap: gyógygombák, Jukka, Q10, C-vitamin, Ginseng, Rhodiola rosea.
Nem szed gyógyszert.

Mind a ketten számtalan szakorvosnál, füvesembernél, természetgyógyásznál jártak, de hiába, évek óta nem hogy javulást, de rosszabbodást tapasztalnak a közérzetüket és a betegségeiket illetően.

Tisztelettel kérem írásban legyenek kedvesek válaszolni, hogy Önök melyik fenti betegségtípusokon tudnak segíteni, s melyeken nem. S amelyeken segíteni tudnak azt milyen módszerrel, s milyen hatóanyagokkal tennék, milyen díjazásért? Azért kérem írásban a választ, hogy ők is láthassák a visszajelzésüket.

Őszinte válaszukat kérjük, mert több reménytelen próbálkozást már sem anyagilag, sem mentálisan nem bírnának elviselni.

Megtisztelő visszajelzésüket előre is köszönjük szépen!

Nagyon várjuk hozzáértő, célravezető válaszukat.

Üdvözlettel és köszönettel, Henrietta

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, a nyári szabadságok miatt kissé hosszabb várakozási idő után küldjük kérdéseire a választ, de mivel a leírt panaszok régi keletűek, nem gondoljuk, hogy nagyon elkéstünk a válasszal.

Hozzátartozói krónikus betegségei igen szerteágazóak. A homeopátia holisztikus módszer, ami azt jelenti hogy a beteget egészként kezeli és rendszerben látja ezt a sokféle panaszt és betegséget. Ha felkeres egy homeopata orvost, akkor egy részletes esetfelvételt követően személyre szabott homeopátiás szer az ami javíthat a tüneteken. Azt hogy melyik problémákon lehet segíteni, ezt így látatlanban nem lehet megválaszolni. A kimerültségen biztos lehet segíteni, mivel itt nincs durva szervi elváltozás, az energetikai állapoton biztos lehet javítani homeopátiával. A többi felsorolt panasznál is lehet javulást elérni a homeopátiával, de garantálni azt biztos nem tudom Önnek.

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.