Visszatérő fülgyulladás

Kisfiamnak (8,5 hó) rendre visszatérő fülfájása van. Nem jár lázzal és csak egyszer volt piros a füle mellett a bőr, de akkor vérzett is az egyik  füle.

Volt közép-, és belsőfül gyulladása, fülkürt hurutja. Duxogalt szoktak felírni rá, de rövid időn belül a fájdalom visszatér, fogdossa a fülét.

Mit adhatunk neki a C és D vitamin mellett?

Köszönöm szépen előre is.

Orvos válaszol

Kedves Csilla!

A visszatérő fülgyulladás - tapasztalatom szerint - az egyik legjobban kezelhető betegség homeopátiával. Azonban ehhez egy találkozásra van szükség egy homeopatával, aki "feltérképezi" a gyereket, a családi előzményeket és alkati szert keres. Mindenképpen javaslom ezt a megoldást.

Előtte nagyon fontos lenne kivizsgáltatni a gyereket reflux irányában, mert ilyen fiatal korban a háttérben gyakori a gyomorból való visszaáramlás, és lehet kiváltó ok. Ez is jól kezelhető, vagy támogatható homeopátiával.

Honlapunkon talál orvoslistát, tud választani.

Üdvözlettel

dr. Sebő Zsuzsanna

 

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.