Anyaszerek - közvetítve a XXI. század technológiájával

2017. február 26., vasárnap

Anyaszerek - közvetítve a XXI. század technológiájával

2017. február 11-n dr. Borbély Katalin homeopata orvos, háziorvos, sürgősségi szakorvos magával ragadó és lényegre törő előadást tartott gyógyításának ars poeticájáról. Az egész napot átsugározta humanizmusa, kutató, gondolkodó attitűdje és nem utolsó sorban őszintesége.

Az apropó a találkozásra a Matridonal remedies volt. Nehéz ezt a kifejezést magyarra lefordítani - ezek olyan homeopátiás gyógyszerek, melyek kiinduló anyaga az emberi méhlepény, köldökzsinór, magzatvíz, magzatmáz, anyatej, ösztrogén.

Délelőtt közösen átismételtük a homeopátia, az esetfelvétel alapelveit: Hogyan mutatja meg a páciens a saját diagnózisát, miként vezet el minket az aktuális legjobb gyógyszerhez. Hangsúlyozta a nyitottságot mind a verbális, mind a metakommunikációban. Kiemelte, hogy bármilyen kapcsolat felvételnél az első 30 másodpercben kialakítunk egy tudatos vagy tudattalan véleményt a másikról. Ezt a véleményt természetesen torzíthatja  saját belső világunk – homeopata orvosként ezért van szükségünk a nyitottság eszközeinek használatára.

A megtapasztalás 7 szintjét, melyet Rajan Sankaran alakított ki, párhuzamba vonta a klasszikus esetfelvétellel. Mit is jelent gyakorlatban ez a 7 szint? Részletesen beszélt az 1, 2, 3, és 4 szintű kezelésekről, elhelyezte benne az allopátiás orvoslást is.

Megvilágította a szarkódák pontos témáit, használatát. Délután az egész hallgatóságot bevonta az egyes szerek jellemzőinek és a felhasználhatóságának  megértésbe.

Haladva a kor igényeivel, az egész napos előadást interneten is követhették tagjaink. Visszajelzéseik alapján közvetítés és a felvétel sikeres volt, a jövőben többször lesz alkalmunk erre.

Az előadás felvétele, videó formájában későbbiekben megvásárolható lesz, erről később fogjuk közölni a részleteket.

Kapcsolódó oldalak

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.