Anyaszerek - Matridonal remedies

2017. január 20., péntek

Miből készültek? Milyen lehet a hatásuk? Milyen klinikai tünetek esetén használhatóak? Mely kórképek gyógyításánál kell rájuk gondolni? Hogyan differenciáljunk el a többi hasonló gyógyszertől?

Melissa Assilem az úttörője ezeknek a gyógyszereknek, 2009-ben jelent meg a könyve. Sok neves homeopata végzett nagyszerű munkát ezekkel a szerekkel: Tinus Smits, Patricia Hatherly,  Rajan Sankaran, Danièle Joulin, Alize Timmerman, Linda Gwillem, Hans Eberle és Friedrich Ritzler. 

Az Anyaszeket nagyon gyakran összekeverik a periodusos rendszer néhány korai elemével – Hidrogén, Helium, Litium, Beryllium, Boron. A Növényi birodalomban szintén a korai, primitív növényekkel összekeverhetőek: Pulsatilla, Stramonium kerül felhasználásra a megfelelő Anyaszer helyett. Az állati birodalomban differenciálni kell a számtalan tej szer, és a puhatestűek között, melyeknek szintén témája a biztonság és rejtőzködés.

http://www.interhomeopathy.org/editorial-matridonal-remedies-gifts-of-th...

Matridonal remedies - Vernix caseosa ( Magzatmáz )

Vernix caseosa: egy viaszos, zsíros anyag, ami a magzat 17.-20.  hetéig képződik és szinte teljesen eltűnik születés előtt. Néha az újszülött teljesen be van borítva magzatmázzal. Ez a jelenség teljesen általános vízi emlősállatoknál. Az ember fejlődéstanilag még fiatal szárazföldi emlősnek számít – ez is lehet az egyik oka ennek a képződménynek. A magzatmázat ugyanazok a faggyúmirigyek termelik, melyek a pubertás alatt aktivizálódnak. A belőle készült gyógyszer  többszintű védelmet  ad. Biokémiai szinten K vitamint és antibakteriális anyagot tartalmaz. Mentális hatása szinkronban van a biológiai hatással– egy fajta mentális védelmet ad a túlérzékeny, nyitott embereknek. A homeopátiás gyógyszer kulcsszava a védelem.

Vernix caseosa témái:

Porózusság, lyukacsosság, a védtelenség érzése, akár támadások, akár mérgezés témájában. Elárasztottság, megsemmisülés érzése. Mintha nem lenne gát, védelem közte és a világ között.

Alkalmazható szexuális abúzusok, erőszak esetén, amikor a normális védelem és gát egyszerűen erőszakkal megsemmisült és terror lépett a helyére. Hasznos gyógyszer környezeti ártalmak, krónikus fáradtság, allergiák, autizmus, spektrum betegségek, illetve  minden olyan esetben, amikor a páciens nem érez határt önmaga és a világ között, jelen van az átjárhatóság érzése. Mint a többi Anyaszernél, itt is jellemző az identitás elvesztése vagy hiánya.

„Vernix lehetővé teszi,hogy úgy kapcsolódjunk a világhoz, hogy ne árasszon el minket, miközben tudjunk különbséget tenni a saját érzéseink és mások érzései között, ami gyakran összekeveredik bennünk.” (Tinnus Smits)

Forrás: http://www.interhomeopathy.org/a-short-story-of-the-matridonal-remedies-...

Érdekli a többi Anyaszer témája? Szeretne elmélyedni benne és klinikai hatásukkal megismerkedni?

Jelentkezzen Anyaszerek - Matridonal Remedies című egynapos, 16 kreditpontot érő továbbképző tanfolyamunkra! dr. Borbély Katalin megosztja velünk klinikai tapasztalatait, a gyógyszerek  gyakorlati felhasználhatóságát. 


 


 

Kapcsolódó oldalak

Anyaszerek - közvetítve a XXI. század technológiájával

Anyaszerek - közvetítve a XXI. század technológiájával
Gál Adrien, Dr.

2017. február 11-n dr. Borbély Katalin homeopata orvos, háziorvos, sürgősségi szakorvos magával ragadó és lényegre törő előadást tartott gyógyításának ars poeticájáról. Az egész napot átsugározta humanizmusa, kutató, gondolkodó attitűdje és nem utolsó sorban őszintesége.

További oldalak

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.