Az elektronok spin tulajdonsága, mint a homeopátia műkődésének lehetséges magyarázata

2023. július 14., péntek

The Spin of Electrons and the Proof for the Action of Homeopathic Remedies

George Vithoulkas1,* and Camelia Berghian-Grosan2

 2020 Jul-Sep; 13(3): 278–282.

Az elmúlt 200 évben az erősen hígított homeopátiás szerek hatását az emberi szervezetre gyakorolt gyógyító hatásuk bizonyítja. Az alábbi tanulmányban egy hipotézist javaslunk a hatásmechanizmussal  kapcsolatos rejtélyes kérdésre vonatkozóan. A hipotézis szerint az emberi test összenergiájának változásában bármilyen – funkcionális vagy strukturális – patológia kimutatható. Az ilyen energiát a kvantumfizika szerint erőterek alkotják. Pontosabban, az emberi szervezet minden zavara hatással van az emberi testen belüli különböző elemek elektronjainak spinjére és ezek visszaállítása a problémát okozó elektromágneses erőhöz hasonló ágenssel történhet. Ezt az állítást a helyes homeopátiás kezelések igazolták, ahogy ez számos publikált esetben is megfigyelhető. A hipotézis két megközelítésen alapul, az elektronok spinjének és az életerőnek az elképzelésén, valamint ezek tudományos relevanciáján.

link:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7550134/

Címkék: 
Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.