Dr. Pop Magdaléna: Electricitás (2022)

2022. április 29., péntek

Tudjuk, hogy a homeopátiás gyógymód rendkívüli lehetőségeket rejt magában, mégis meglepődtem, amikor először gyógyítottam egy pácienst imponderábiliából készült homeopátiás szerrel… (Imponderábiliák alatt értendő, nem anyagi eredetű a homeopátiás szer forrása, például a hold, nap sugárzás, mágneses erő, elektromos erő, röntgen sugárzás stb).

2012-ben megkeresett egy 41 éves páciens, aki évekkel korábban áramütést szenvedett.

A baleset után két hétig kómában volt, sokkos állapotban, de túlélte. Ezt követően nagyon lassan tudott visszakapcsolódni az életbe. Egy évig nem merte elhagyni az otthonát, majd lassanként kimerészkedett, de sofőrként már nem volt képes munkát vállalni, visszamaradt ugyanis egy furcsa tünetegyüttes: azt élte meg naponta többször is, hogy görcsbe rándulnak az izmai és a gondolkodása kikapcsol pár másodpercre. Olyan volt, mintha a teste újra és újra lejátszotta volna a balesetben megélteket.

Mivel a páciens anyanyelve spanyol, fordító segítségével értekeztünk, ezt az állapotot, azzal a szóval jellemezte, hogy: „disconectare” (spanyolul), ami magyarul lekapcsolást jelent.

Ilyenkor mindig egy furcsa gesztust ismételgetett, mintha lekapcsolt volna az ujjával egy biztosítékot.

Az évek múltával nemcsak, hogy nem javult az állapota, de válságosra fordult. Mielőtt segítségért fordult volna hozzám, már hónapok óta nem tudott aludni, lefogyott 14 kg-ot, mély depresszióban volt, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatták. Az Electricitas - elektromos áramból készült homeopátiás szer - gyönyörűen feloldotta a poszttraumás szindrómát, a teste megnyugodott, ellazult, abbamaradt a balesetben megélt trauma kényszeres ismételgetése. Életkedve visszatért, alvása rendeződött, visszahízott. Rövidesen az 1M potencia bevétele után ismét mert autót vezetni. Mai napig sem tértek vissza panaszai…

Íme, néhány részlet az esetfelvételből:

2012-01-06

Páciens beszámolója:

2 hónapja nagyon lefogytam, 14 kg-ot. Nagyon feszültnek érzem magam (KG össze, öklöket összeszorítja). Jóval kevesebbet eszem, nagyon nehezen tudok elaludni, ha éjszaka megébredek, nehezen tudok visszaaludni.  Nehezen lélegzek. Nem vagyok motivált, nincs kedvem csinálni semmit.

Azt érzem magamban, hogy nagyon bekeményítem a testem, bekeményedik az izomzat, lihegek. Általános rosszullét, rossz kedély. Ki is kapcsolok teljesen... Üres vagyok, fehér vagyok.  Szakaszosan, nagyon kicsi időre „diszkonektálok”. (KG mutatja, mintha lekapcsolna valamit, lenyomna valamit). Mint amikor dolgoztam a gépen, és „diszkonektálodott”. Pár pillanatig nem tudtam, hogy hol vagyok. Elmész magadból pár percre, és utána visszajössz, és csak azt tudod, hogy addig nem voltál ott.

Milyen, amikor „nem vagy ott”?

Nem érzékelem a fizikai jelenlétemet azon a helyen, „diszkonektálódok”. Visszajövök, (csodálkozó gesztus) az agy mintha kikapcsolna. Mint amikor lekapcsoljuk a villanyt, a tápegységet a hálózatról, és nem működik. (KG-mintha lekapcsolna egy kapcsolót).

Még írja le ezt a tapasztalatot - Diszkonektálódok?

Valamit csinálok éppen, és hirtelen puff, megálltam, de már folytatom is, de éppen érzékelem, hogy volt egy megállás. Amikor nagyon ideges vagyok, akkor erősebb. Minél telítettebb, feszültebb, annál gyakrabban történik velem ez. Olyan, mint egy fáziskiesés.

Az egész testem befeszít, még a szerveim is. KG öklöket összeszorítja

Azt mondja, olyan, mint amikor a villanyt lekapcsolják a tápegységről. Erről mondjon még…

Ez fejezi ki leginkább. Lehet, hogy a balesetem miatt, mondtam. Ott is lekapcsoltak. Hasonló érzés, ez egy visszaesés az állapotomba, mert ugyanazok a tünetek lesznek, nem alszom, nem eszem, újra feszült leszek. Ez a baleset előtt nem volt jellemző.

Előtte milyen volt?

Egyedül éltem, vagy másokkal együtt, eléggé kommunikatív voltam az emberekkel, és nem is tudtam mi az, hogy depresszió. Nem hittem ebben. Dolgoztam, semmi különös.

Előtte semmilyen betegsége nem volt?

Nem. Nem volt balesetem sem.

Ezek az állapotok a baleset előtt semmilyen képen nem voltak ismerősek?

Nagyon jól aludtam. Ezek a leállások, ez a feszültség nem volt. 

Mit élt át, amikor volt maga a baleset?

Valamit, ami nagyon rossz volt, és nagyon megváltoztatott engem.

Ez a belső feszültség, keményedés, ugyanaz az érzés, mint amikor megütött az elektromosság,

Amikor megtörtént a baleset, egy darabig üldözési mániám volt.

Mindig néztem hátrafele. Nem keresett engem senki. Nem tudom.

Valamitől konkrétan félt?

Nem, csak azt hittem, hogy mindenki üldöz, mindig hátrafele néztem. Mintha éreztem volna valakinek a tekintetét itt a tarkómon.

Milyen érzés volt ez a tekintet a tarkóján?

Valami ott van hátul és meg kellett fordulnom.

Fizikailag mit érzett itt?

Kalor. (melegség)

Ez a meleg érzés késztetett arra, hogy megforduljak.

Mintha rád fújnának és neked meg kell fordulni. Majdnem egy évig bent voltam, nem mozdultam ki. Ha bent voltam a lakásban, nem éreztem.

Van-e valamilyen visszatérő álma?

Gyerekkorból visszamaradt egy álom, hogy nagy lángok, tűz, láng és én beleesek a lángba.

Mit él meg az álomban?

Rosszul voltam, ideges lettem, bekeményítettem. KG öklök összeszorít

Fölötte voltam a lángnak, de nem égtem meg. Attól tartottam, hogy beleesem, de nem estem bele.

Holdkóros dolgaim is voltak

A telihold feltölt - pozitívan.

Feltölti?

Bizsergést érzek.

Azt hiszem akkor is érzem, ha nem látom, de nem vagyok biztos benne.

Bizsergés?

Relaxálja a gyomrot, jó érzés.

Tetszik a szél, még ha erős is.

Mert friss, átmegy rajtam a levegő, új levegő, ami átjár. Ventile, szellőztet

Hobby?

Biciklizés, horgászás, fémkeresés, imádok keresni, néha egy érmécskét összeszedek. Szeretek kirándulni, erősebb gyaloglás.

A keresgélésben mi tetszik a legjobban?

Hogy mit találok, milyen meglepetéssel kerülök szembe, annak reményében, hogy valami régit fogok találni.

Milyen érzés ez a keresés?

Jó érzés, boldogság, emóciók. Izgalom. Még akkor is, ha egy csavart találtam, ki kellett szedni a földet. Egy készülékkel csinálom, ami hullámokat észlel, elemről megy, és visszatükröződnek. Visszasugároznak bizonyos frekvenciákon és ezt érzékeli a gép.

Nincs érzékenységem az elektromágneses dolgokkal szemben (spontán asszociáció és tagadás ezért ennek a kijelentésnek kiemelt fontossága van), de ha bemegyek egy boltba, nem bírom a bezártságot, ki kell mennem. Ideges kezdek lenni, kezd elfogyni a levegő, mintha minden így bezárulna. (KG össze) Az egész szupermarket rám zárulna. Megyek a polcok mellett, és egyszer csak túl sok lesz az ember, melegem lesz, idegesebb leszek, és ha kimegyek, megint lenyugszom. Ha tovább maradok, akkor ez az állapot rosszabb lesz.

Rosszabb lesz?

Még annál is idegesebb leszek, jobban kiszárad a szám.

Elkezdenek reszketni egyes részeim. Be vagyok feszülve, (KG öklök összeszorítja) ha fokozódik, remegésbe megy át. Befeszülnek az izmaim és nagyon fájnak.

Fájdalom jellegét leírná, mit érzett ott az izmokban?

Mint egy lüktetés. Pulzált, és az volt a lényeg, hogy ne mozogjak.

Pum, pum, pum. (KG pulzáló, öklöket összeszorítja és kinyitja) Nagyon betett nekem.

Mint egy fogfájás, az is szokott úgy lüktetni. Azt juttatja az eszembe, amikor le volt bénulva a kezem, két hónapig a baleset után nem tudtam mozgatni a kezem, be volt keményedve.

Electricitas C 200

A szer kiválasztásának szempontjai, első sorban a fizikai tünetei: bekeményedés, izmok görcsös összehúzódása, öntudatlanság, az áramütés jellegzetes tünetei. Gondoltam még a Cuprumra is, lehet, hogy az is segített volna, de bizonyos aspektusok az imponderábiliákra mutattak- elektromágneses térre, hold-sugárzásra való érzékenység, meleg energiát érez a tarkójánál, az a testérzet, hogy a szél átfúj rajta, átszellőzteti… Az imponderábilia eseteknél megfigyelhető, hogy testérzetük kevésbé sűrű, átteszőbbnek, átjárhatónak érzik a fizikai testüket. Felfokozott érzékenység mutatkozik sugárzással szemben.

Két hétre rá:

10% csökkent a feszülés a testben. A kezeit jobban ki tudja egyenesíteni. A hátban volt egy keményedés, egy góc, az most eltűnt, és lentebb költözött. Relaxáltabbnak érzi magát. Ez a 10% is sokat jelent neki. Leállás, „disconectare” nem volt azóta. Többet tud enni, de az alvás még nem javult. Naponta 4 dobozos sört iszik meg. Már nem olyan kőkemény a teste.

1 hónapra rá

Azt mondja lazább, nyugodtabb, ritkábban jutnak eszébe rossz gondolatok, halál stb. De visszajött a kiütés az arcán, ami régen volt.

Igyekszik kevesebbet inni.

Alvása nem nagyon javult.

2012.03.11

Electricitas 1M, hígítva 2 adag

2 hétre rá

Azt mondja, jobban alszik, ami azt jelenti, hogy felébredés esetén hamar visszaalszik. Nyugodtabb, nincs szorongás, feszültségérzés; a legutóbbi szerbevétel után ma ébredt úgy először, hogy szorongásos feszültséget, izgatottságot érzett, ami viszont hamar elmúlt és egész nap jól volt. Étvágya jó.

2012-03-24

Megnyugodtam, meghíztam.

Nincsen a gyomromban idegesség.

Nincs fájdalom a vállamban, nem kell felhúzzam, lejöttek a vállaim. Ahogy rosszabb lesz az alvásom, úgy lesz rosszabb a feszülés, de nem lehet összehasonlítani az eredeti állapottal, összehasonlíthatatlanul jobb.

„Disconectare”?

Nem volt. Már az első alkalommal kimaradt.

Álom?

Nem emlékszem.

Motiváció?

Elkezdtük rendbe tenni a kertet. Tavasz kezdeti időszak, ilyenkor elkezdek tevékenykedni a kertben.

Van még valamilyen változás?

Nem vagyok annyira merev, ez a legfontosabb, és jobban alszom.

Hangulata?

Nem vagyok depressziós, rossz gondolataim nem voltak, ahhoz képest jó.

Fáradékonyság?

Normál. Elég sok fizikai munkát végzek.. Metszés, gereblyézés.

Hátfájás egy kicsit lentebb ment, magasabban volt, de javult, mert nem vagyok annyira befeszülve.

Hozzátartozó beszámolója:

Derűsebb, lazább, toleránsabb. Jobb lett a kedélye.

Semmilyen rosszabbodást nem tapasztalt. Volt egy viszketés az arcán és az javult. Azt hiszi, hogy az is az idegességtől jött ki.

Már nem tart attól, hogy nem tudná végezni a munkáját a „disconectare” miatt. Kibérelt egy autót, vezet és nem fordult már elő az érzés.

1M Electricitas ismétlés havonta egyszer, amíg a tünetek fennállnak

2012-08-03

Jól van minden szempontból, nincs panasz.

Címkék: 
Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.