Gyászol a homeopátiás közösség

2018. augusztus 22., szerda

dr. Peter Fisher

A legmélyebb részvétünket fejezzük ki dr. Peter Fisher családjának és a Faculty of Homeopathy London és a Royal London Hospital of Integrated Medicine (RLHIM) munkatársainak. Elmondhatatlanul fog hiányozni a homeopátiás világnak.

Tragikus körülmények között 67 évesen elhunyt dr. Peter Fisher, egyesült királyságbeli homeopata és reumatológus orvos, őfelsége, II. Erzsébet királynő orvosa, a Royal London Hospital of Integrated Medicine (RLHIM, a Londoni Királyi Integratív Orvostudományi Kórház) klinikai és kutatási igazgatója, a Faculty of Homeopathy (Homeopátiás Kar) elnöke, a MEDLINE-indexált homeopátiás folyóirat, a "Homeopathy" főszerkesztője.

Főszerkesztőként és számos közlemény szerzőjeként dr. Fishernek nagy szerepe volt a bizonyítékokon alapuló tudományos módszerek bevezetésében a homeopátiás kutatásokba. Tagja volt a WHO (World Health Organization, Egészségügyi Világszervezet) hagyományos és komplementer medicina szakértői tanácsának, és ő vezette a WHO homeopátiás munkacsoportját.

Augusztus 15-én, szerdán reggel dr. Fisher a "Nemzeti kerékpározz a munkába napon" a londoni Holborn szomszédságában biciklizett, mikor egy teherautó elgázolta, a baleset után hamarosan meghalt.

Munkatársai úgy nyilatkoztak Róla mint "a legjobban elismert kollégánk és barátunk volt több, mint 35 éven keresztül".

Egy 2012-ben készült interjúban dr. Fisher elmesélte, hogy akkor kezdett érdeklődni a homeopátia iránt, amikor csak ez a gyógymód tudott segíteni rajta: "Még orvos egyetemista koromban megbetegedtem és felkerestem számos nagy tekintélynek örvendő orvost, akik pontosan diagnosztizálták a betegségemet és azt mondták: "A probléma súlyos, de semmit nem tehetünk". Egy amerikai barátom javaslatára próbáltam ki a homeopátiát, de az első gyógyszerbevétel után erős tüneti rosszabbodást tapasztaltam. Megállapítottam magamban, hogy végre legalább valami történt. Azután meggyógyultam és ez indított el a homeopátia felé vezető úton.

Dr. Peter Fisher meghívott előadónk és vendégünk volt 2016. szeptember 30-án az MHOE és a MOTESZ antibiotikum rezisztenciáról szervezett interdiszciplináris konferenciáján. Előadásában felhívta a figyelmet a homeopátia hatásosságára, melyet széles körűen, friss adatokkal illusztrált.

Dr. Fisher kiemelte: a betegségközpontú gondolkodás ideje lejárt; az embert holisztikusan, az összes betegségének és életmódjának figyelembevételével lehet eredményesen meggyógyítani és egészségesebbé tenni.

"Vannak dolgok, amelyek akkor is megtörténnek, ha nem akarjuk, vannak olyan dolgok is, melyeket meg kell tanulnunk akkor is, ha nem akarunk róla tudni, vannak emberek, akik nélkül nem tudunk élni, mégis el kell engednünk őket."
(Ismeretlen szerző)

Dr. Sal Péter, házi gyermekorvos, homeopátiás orvos

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.