Ha ön úgy érzi, hogy depressziós…

2013. június 11., kedd

Homeopátiás segítség, ha eluralkodik rajtunk a szomorúság, a rossz kedély, a sötét gondolatok…

Ha ráismer magára az alábbi szerek egyikében, tegyen próbát, de ne feledje, hogy a személyre szabott, az Ön testi-lelki habitusának megfelelő szert homeopátiával gyógyító orvos segítségével könnyebb kiválasztani.

Ha elmarad a várt javulás, forduljon bizalommal a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület orvosaihoz. Olyan kollégák is vannak már közöttünk, akik pszichiáterek és homeopaták is egyben.

Adagolási javaslat: C 30-as potenciában 4-5 napig naponta 1x5 golyó. Ha javulást érez, akkor heti 1-5 golyót szedhet még további 3-4 héten át. Ha nem érez javulást, akkor hagyja abba a szer szedését.

Aurum metallicum

A szer az aranyból készül.

Az Aurum páciensre jellemző a munkamánia. Nagyon szeret dolgozni és általában előbb-utóbb főnök lesz belőle. Beosztottjaitól legalább annyit követel, amennyit ő is teljesít. Felelősségteljes, precíz, tökéletességre törekvő, maximalista személy, aki magával is és másokkal szemben is kritikus, magas elvárásai vannak. Ha azonban őt kritizálják mások, vagy ellentmondanak neki, hamar dühbe gurul. Ha szokatlanul nagy vagy egyre több felelősség nehezedik rá, ha a dolgok minden igyekezete ellenére rosszra fordulnak, netán elveszíti az állását, akár oly módon is, hogy nyugdíjazzák, esetleg csalódnia kell az általa nagyra tartott vagy egy hozzá közel álló, szeretett személyben – ezek válthatják ki nála először az erős lelkiismeret-furdalást, azzal az érzéssel kísérve, hogy mindent ő rontott el, mindenért ő a felelős. Egyre rosszabb kedvű, a végén életunt, depressziós lesz, akár öngyilkossági gondolatok is jelentkezhetnek. Vigaszt legfeljebb a vallás vagy a zene nyújthat számára. Testi szinten gyakoriak a szív –és érrendszeri panaszok.

Ignatia

A szer a Szent Ignác babja nevű növény magjából készül.

Az Ignatia páciens problémája abból a konfliktusból adódik, hogy az ő belső világának romantikus idealizmusa szemben áll a külső világ sokszor számára lehangoló realizmusával. Az ő szép és tiszta eszményeivel, magas erkölcsi elvárásaival, felelősségteljes viselkedésével nem egyeztethető össze a külvilág rideg valósága. Élete így sorozatos csalódások története lehet, amelyek aztán összetörik őt és depresszióssá teszik. Az Ignatia személy nagyon fegyelmezett és kezdetben igyekszik keserűségét magában tartani. 

Legyen rossz hangulatának oka csalódás, egy szeretett személy elvesztése, egy rossz kapcsolatban való megfeneklés, bármi, kezdetben nagyon összeszedi magát, nem szeret panaszkodni, nem szeret másoktól segítséget kérni. Emiatt nevezik őt a csendes bánat (egyik) szerének. Ebben a stádiumban gyakran sóhajtozik, és azt emlegetheti, hogy úgy érzi, mintha gombóc lenne a torkában. Később azonban ki-kitör belőle - akár sírógörcsök, akár görcsös testi tünetek formájában (pl. görcsös köhögés, hirtelen jelentkező görcsös fulladási roham, dadogás végtagremegés, stb.) az elkeseredés. Az egyre rosszabb hangulat itt is depresszióig fajulhat.

Natrium muriaticum

A natrium muriaticum, más néven nátrium chloratum, tehát konyhasóból készülő homeopátiás szer „alapérzése az, hogy az a személy, akiben bízik vagy akit szeret, becsapja és elárulja őt.” - írja Sankaran indiai homeopata. Az árulás számára azt jelenti, hogy visszaélnek a hűségével és a bizalmával. Nagyon fél az érzelmi sérüléstől vagy csalódástól, ezért mintegy falat emel maga köré védekezésül. Ezen a falon csak zene hallgatása vagy táncolás közben keletkezhet egy-egy kisebb-nagyobb rés. Nagyon igyekszik, hogy a tőle telhető legjobbat nyújtsa, hogy mindent megtegyen másokért. Az Aurumhoz hasonlóan lelkiismeretes, precíz, maximalista. Amikor azonban megbántják, teljesen visszavonul, sírni is csak akkor sír, amikor nem láthatják mások. Nem tanácsos őt vigasztalni, mert ő attól csak rosszabbul fogja érezni magát. Ő az Ignatia mellett a csendes bánat másik szere. A lelkén ejtett sebet, a bánatát szinte konzerválja (úgy-e nem felejtjük el, hogy szerünk konyhasóból készül), időről időre elmereng az őt ért sérelmeken. Nem felejt. Nem engedi meg magának, hogy felejtsen. Gyakran rágódik a múltbéli problémákon, a keserűségein, lelki sebeit mintegy újra meg újra feltépve. Depresszióját testi szinten gyakran kísérik migrénes fejfájások, székrekedés, napallergia.

Sepia

A szer a tintahal festékéből készül.

A Sepia páciens helyzete annak a nőnek az alapérzését tükrözi, aki egyszerre akar helyt állni a családban és a munka frontján is. Aki számára a karrier éppen olyan fontos, vagy talán egy kicsit fontosabb is, mint a család. A Sepia önálló személyiség, de kapcsolataiban sokszor érzi azt, hogy hogy nem azt teszi, amit ő szeretne, hogy uralkodnak felette, és ezzel korlátozzák. Sankaran a Sepiáról azt írja: „legtöbbször igyekszik boldoggá tenni a férjét és a gyermekeit, miközben saját karrierjét is építi. Ez meglehetősen fárasztó egy idő után.” Az állandó hajsza miatt a páciens szomorúvá, elcsigázottá, közönyössé válik, férjével szemben egyre erősebb ellenszenvet érezhet. 

Depresszióján erőteljes fizikai mozgás tud időnként enyhíteni. Testi szinten gyakran jelennek meg nála nőgyógyászati problémák.

Címkék: 
Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.