Homeopátiás módszer-e a biorezonancia, Moksa Elixír, az Új homeopátia?

2011. szeptember 14., szerda

Homeopátiás módszer-e a biorezonancia?

A biorezonanciát néha instrumentális homeopátiának is nevezik. Az erre a célra kifejlesztett komputer-program segítségével készítik el a páciens állapotfelmérését. Ezt követően maga a program javasol homeopátiás szereket. Természetesen csak azokból a készítményekből választva, amelyekről szóló ismereteket betápláltak a programba.

Öszefoglalva: szűkített gyógyszerkincsből bár, de javasolhat homeopátiás szereket a biorezonanciával foglalkozó gyógyító. Ám a szerválasztásnak nem a homeopátiában szokásos anamnézis az alapja, és általában több szer egyidejű szedését, és a szerek gyakori ismétlését javasolják. Talán "mechanikus homeopátiának" is nevezhetnénk ezt a fajta gyógyszeradási gyakorlatot.

A Moksa Elixír alkalmazása homeopátiás módszernek tekinthető-e?

A Moksa Elixír virágesszenciák potenciáiból készül, és C vitamint is tartalmaz. Alkalmazásához sem anamnézis felvétel, de még a diagnózis ismerete sem szükséges. 

Összefoglalva: nem személyre szóló kezelésről beszélünk, a szer javallata szerint szedése a szervezet működésének harmonizálását segíti, ezáltal javítva az általános állapotot, az erőnlétet. Mindezek alapján nem nevezhetjük homeopátiás módszernek.

Mi a kapcsolat az Új homeopátia és az ismert homeopátiás irányzatok között?

Az Új homeopátia egy olyan módszer, amelynek nincs köze a hahnemanni homeopátiához sem diagnosztikájában, sem terápiájában. Erich Körbler a módszer atyja, az általa feltalált ingával, az úgynevezett Körbler pálcával diagnosztizál. A terápia pedig különböző ábrákkal, más néven gyógyító jelekkel történik.

Összefoglalva: az Új homeopátiának, bár a nevében szerepel a homeopátia szó, nincs köze egyik hahnemanni alapokra épülő homeopátiás irányzathoz sem.

Kürti Katalin, Dr.

2011, szeptember 14.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.