Idejétmúlt gyógymód-e a homeopátia?

2011. május 22., vasárnap

A homeopátiás szerek közül egy sem került süllyesztőbe. Egyről sem derült ki, hogy hatástalan lenne.

Az igény, hogy az embert testi-lelki-szellemi egységben lévőnek tekintő gyógymódok kerüljenek előtérbe, egyre népszerűbbé teszik a homeopátiát. Uniós felmérések szerint az Európai Unió tagállamai lakosságának legalább harmada használ homeopátiás szereket, a francia és német háziorvosok 30-70%-a rendel pácienseinek homeopátiás szereket. Nos ezek a számok azt bizonyítják, hogy a homeopátia felett nem járt el az idő.

Összefoglalva: a homeopátia nem idejétmúlt gyógymód. Az eltelt több mint 200 esztendő alatt a homeopátiás gyógyszerkincs csak gyarapodott, a homeopátia térhódítása és népszerűsége fokozódott.

Kürti Katalin, Dr.

2011, május 22.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.