Közeleg az antibiotikum utáni kor

2016. július 28., csütörtök

Az utóbbi években az antimikrobiális szerekkel szemben egyre ellenállóbb kórokozókról érkeznek hírek, és egyre gyakrabban hallani, hogy közeleg az antibiotikum utáni kor, vagyis az az időszak, amikor a kórokozókra többé nem hatnak a ma ismert gyógyszerek. A probléma súlyos és egyre nagyobb figyelmet kap, naponta jelennek meg róla híradások a médiában és a szaksajtóban is.

Például az E. coli által okozott húgyúti fertőzések esetén alkalmazott gyógyszerekkel szembeni rezisztencia nagyon széleskörű, Magyarországon az E. coli okozta húgyúti fertőzések körülbelül egyharmadában nem hatásosak a fluorokinolok.*

Mit tehet Ön?

Megtudhatja konferenciánkon. A MOTESZ és az MHOE közös rendezvénye azokat a megoldásokat keresi, amivel a biomedicinális orvoslás és a kiegészítő és alternatív gyógyítás (KAM) hozzájárulhat ahhoz, hogy csökkenjen a rezisztencia problémája.

Miért ajánlja konferenciánkat Prof. Dr. Ludwig Endre?

Prof. Dr. Ludwig Endre - infektológus, belgyógyász, tudományos és oktatási igazgató, Egyesített Szent István és Szent László Kórház és Rendelőintézet

Az ajánlást az alábbi linken is megtekintheti: https://youtu.be/GgMsjiDlPTc

____________________

* Forrás: NESTA: The fight against antimicrobial resistance across Europe

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.