A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület válasza az Indexen megjelent cikkre

2013. február 11., hétfő

Ma Magyarországon a homeopátiát kizárólag orvosok gyakorolhatják.

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület által képzett orvosok az Európai Homeopátiás Bizottság által az Európai Unióban akkreditált homeopátiás diplomájának, valamint a Pécsi Orvostudományi Egyetem licence vizsgájának birtokában, ÁNTSZ engedéllyel végzik munkájukat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően.

A gyógyszertárban kapható homeopátiás gyógyszerek az Európai Unió előírásainak megfelelően törzskönyvezett készítmények.

Az Európai Unióban 45.000 homeopata orvos működik és a világon 500 millió ember használ homeopátiás gyógyszereket.

Az igény, hogy az embert testi-lelki-szellemi egységben lévőnek tekintő gyógymódok kerüljenek előtérbe, egyre népszerűbbé teszik a homeopátiát.

Uniós felmérések szerint az Európai Unió tagállamai lakosságának legalább harmada használ homeopátiás gyógyszereket, a francia és német háziorvosok 30-70%-a rendel pácienseinek homeopátiás készítményeket.

A homeopátia hatásos és biztonságos gyógymód. Az Indexen megjelent cikkben nem történt említés arról a 163 pozitív eredményű vizsgálatról, amely igazolja a homeopátia hatékonyságát placebo, illetve kémiai gyógyszerek ellenében.

Szerettünk volna párbeszédet folytatni a kételkedőkkel, de erre sajnos nem volt módunk, mivel az Index elutasította viszont-válaszunk leközlését.

Szeretnénk, ha minél többen megismernék a homeopátia hatékony és mellékhatás mentes gyógyító erejét. Egyesületünk ezt követően is mindent meg fog tenni ezért.

Kívánunk - az objektív tájékoztatás jegyében - jó munkát az Index szerkesztőségének!

Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

Budapest, 2013. február 11.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.