PHOSPHORUS - foszfor

2020. április 6., hétfő

A Phosphorusról röviden:

  Vérzések.
1

  Érzékeny érzelmekre, legenyhébb külső behatásokra.

  Társaságra vágyik és vígasztalásra.
2

  Hideg vizet kíván, ami javít az állapotán, de rövidesen kihányja.

  Bal oldal 

 

A Phosphorusról részletesen:

ORR, NÁTHA

Duzzadt, kivörösödött, fénylő orr. 

Nátha; orrfolyás és orrszárazság váltakozása az egyik, majd a másik oldalon. A nátha utolsó stádiuma. Krónikus nátha, orrfújáskor véres a zsebkendő.

SZAGLÁS

A páciensnek rossz a szaglása.

ORRVÉRZÉS

TÜSSZÖGÉS

Tüsszögés; rosszabb szagoktól, füsttől stb.; nehézlégzéssel járó, a torok fájdalmát okozó tüsszögés.

A beteg túl­ságosan érzékeny a szagokra. Tüsszögni kezd és náthás lesz, amikor hideg vízben tartja a kezét. 

TOROK, GÉGE

A beteg úgy érzi, mintha egy vattacsomó vagy valami más lenne a torkában. Duzzadt mandulák és meghosszabbodott nyelvcsap.

Érzékeny, beszéd közben fájdalmas gége, nyílt seb-érzéssel, lepedékkel. A beteg úgy érzi, mintha hártya lenne a gégéjén. Mély rekedt hang, ami rosszabb reggel és este. 

KÖHÖGÉS

A köhögés erős, asztmatikus vagy száraz, heves, fájdalmas, csiklandozó, szaggató, kimerítő; lehet öklendezéssei járó vagy hasi fájdalmat okozó köhögés is, ami a légutakban égető érzést és remegést kelt; rosszabb hangos olvasástól; idöjárásváltozástól; idegenek jelenlétében; nevetéskor; megeröltetéstől; énekléskor. 

Kruppos köhögés, amit hörghurut követ.

Könnyen felszakadó, habzó, rozsdaszínű; kékes, sós, savanyú, édeskés vagy hideg köpet. 

NEHÉZLÉGZÉS

Nehézlégzés;  rosszabb a legkisebb  mozgástól.  Nehezített, fojtogató  légzés; rosszabb köhögéskor.   

MELLKAS

Telt, feszülő mellkas; a fájdalmak  kisugároznak a torokba és a jobb karba vagy váltakozó oldalra; szúró fájdalmak a mellkas bal felső részében; mellkasi zörejek;  rosszabb hideg italok fogyasztásától. Száraz forróságérzet a mellkasban; kezdetben száraz, majd váladékos köhögéssel. 

HŐÉRZET, LÁZ 

A beteg  rneleg szobában is fázik, rázza  a hideg. Hidegrázás közben jeget szeretne enni. Perzselő forróságérzet egyes testrészeken, ami a hát felé terjed. Hektikus láz. Fájdalom nélküli láz.

IZZADÁS

Kora reggeli izzadás, tapadós verejtékkel, amitől a beteg nem könnyebbül meg. 

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.