Természetgyógyászat-e a homeopátia?

2011. február 11., péntek

A homeopátia a komplementer gyógymódokhoz sorolt, önálló gyógyítórendszer. Csak azért, mert a gyógyszerek kiinduló anyagai a természetből valók (növényi, állati, ásványi eredet) nem tekinthető természetgyógyászatnak. Mégis, Magyarországon az 1997-ben kiadott, a természetgyógyászatról szóló népjóléti miniszteri rendelet szól a homeopátiáról is, más komplementer gyógymódokkal egyetemben. A homeopátiával való gyógyítást e rendelet kizárólag orvosok kezébe adja.

Célunk, a pl. Angliában és Svájcban már realizálódott integratív medicina hazai megvalósítása. 

Összefoglalva: hazánkban csak orvosok által művelhető, természetes kiindulási anyagokat használó, a komplementer orvoslás körébe sorolt gyógymód, több országban már az integratív medicina része. 

Kürti Katalin, Dr.

2011, február 11.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.